לכבוד שבת

מתכון לאושפלאו (פילאף) פרגיות עם אורז וגזר

אושפלאו, פילאף, פלוב - לא משנה איך תקראו לזה, זו ה-מנה לשולחן השבת. פשוטה, קלה להכנה וטעימה וטעימה. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת תבשיל פרגיות ואורז שמבוסס על המון גזר מטוגן. בדרך כלל זה בא מסודר בשכבות, אבל הפעם הלכנו על בלגן צבעוני (מתכונים לשבת, אוכל)

אושפלאו / פילאף פרגיות עם אורז וגזר (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 2 כפות שמן
  • 3 בצלים גדולים, קצוצים דק
  • 3 גזרים, מקולפים וחתוכים לגפרורים
  • 1 ראש שום שלם, לא מקולף
  • 1/2 חבילת כוסברה, קצוצה דק
  • 500 גרם פרגיות נקיות וללא עצמות, חתוכות לקוביות
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית ראס אל חנות
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 3 כוסות אורז, רצוי בסמטי
  • 3 כוסות ציר ירקות חם או מים חמים עם 1 כף אבקת מרק עוף
  • 1/2 3 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:

צפו באופן ההכנה:

(צילום: אוראל בראל)

1. בסיר עמוק, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הגזר, מתבלים במלח, ראס אל חנות, פלפל שחור וכמון ומערבבים היטב לציפוי מלא.

2. מוסיפים את הפרגיות ומטגנים תוך ערבוב לעתים קרובות, עד שהן משחימות.

3. מוסיפים את האורז ומטגנים תוך ערבוב מתמיד במשך 3 דקות.

4. יוצקים לסיר את הציר או המים החמים עם אבקת המרק ואת המים הרותחים, מוסיפים את הכוסברה ומערבבים היטב.
5. מניחים את ראש השום במרכז הסיר, מכסים ומבשלים במשך 15-30 דקות על אש נמוכה.

מושלם כעיקרית קלילה ומהירה בשבת או כארוחה משפחתית מושקעת יותר באמצע השבוע.

(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר