קלילה וחורפית

מתכון לעוגה בחושה עם אוכמניות וקרם מתוק מעל

עוגה נימוחה ולחה, מרוצפת באוכמניות ופרג עם חמיצות עדינה של ליים או לימון שנותנת קונטרה מושלמת למתיקות הכללית. עוגה בחושה שתמיד כיף להכין, עם מראה יפהפה וטעם חלום (מתכונים, אוכל)

עוגה בחושה עם אוכמניות וקרם מתוק (צילום: Pronina Marina on Shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 כוסות קמח מנופה
  • 2 כפות פרג
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 1 כוסות סוכר
  • גרידת קליפה מליים אחד או לימון קטן
  • 240 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
  • 3 ביצים גדולות
  • 2 כפות מיץ ליים או לימון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כוס חלב
  • 1 כוס אוכמניות טריות
לקרם:
  • 100 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 1-3 כפות מיץ ליים או לימון, לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, הפרג, המלח ואבקת האפייה.

2. בקערה נפרדת, מניחים את הסוכר, מוסיפים את גרידת הליים או הלימון ומשפשפים אותם בידיים אחד בשנייה במשך 30 שניות כדי לשחרר מגרידת הקליפה את השמנים הטבעיים שבה.

3. בקערת מיקסר, מקציפים את החמאה עם תערובת הסוכר וגרידת הקליפה עד לקבלת תערובת לבנה. מוסיפים את הביצים אחת אחת, ואחרי כל הוספה, מקציפים כדי שהביצה תיטמע בתערובת. לבסוף מוסיפים את המיץ ותמצית הווניל ומקציפים לאיחוד.

4. בהדרגה, מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח ואת החלב - מנה קטנה בכל פעם וממשיכים להקציף עד שמתקבלת בלילה אחידה וחלקה. בעזרת מרית, מקפלים לתוך הבלילה את האוכמניות.

5. יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה או משומנת בחמאה. אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך 65-70 דקות. לאחר האפייה, מצננים את העוגה לחלוטין על רשת.

6. מקציפים את כל רכיבי הקרם עד לקבלת קרם אחיד. כשהעוגה מצוננת, מורחים עליה את הקרם ואפשר לקשט מעל באוכמניות או גרידת ליים / לימון.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר