האב: "חרב עלי עולמי" | האזינו

צרפת: שני אחים חרדים נעצרו; הבריחו גת

שני אחים, פותו לצאת לצרפת כשברשותם כמות גדולה של עלי גת, האחים נעצרו ונעשים מאמצים לשחררם • האב בקול מרוסק: "אנחנו שבורים, מקבלים ביזיונות וצריכים לשלם הרבה כסף" (חדשות)

שני אחים בחורי ישיבות, נעצרו לאחרונה בצרפת, כשברשותם עלי גת שהבריחו מהארץ. שני האחים יושבים בבתי כלא וההורים שכרו עורכי דין בניסיון להוציא אותם.

שני האחים, נסעו לצרפת כשברשותם כמות גדולה של עלי גת, אלו ששלחו אותם, התחייבו בפניהם, כי אין בכך כל בעיה חוקית.

האחים נעצרו על ידי המשטרה בצרפת והושלכו לבית הכלא. משפחתם של הבחורים שכרו עורכי דין וכעת נעשים מאמצים לשחרר אותם.

האב השבור שוחח עם סוכן הביטוח יונתן לוי, וביקש שיעלה את ההקלטה שלו בתפוצה. בהקלטה שמזעזעת כל אוזן, נשמע האב מספר בבכי על בניו שפותו להבריח גת, האב ביקש להעביר את דבריו לאנשים אחרים, במטרה להפיץ את הנושא, ולהזהיר את בחורי הישיבות לבל יגררו אחרי הפיתויים הללו.

"חרב עלי עולמי", פתח האב השבור את דבריו, "גם על זוגתי. שני בנים שלנו בחורי ישיבות, פיתו אותם לנסוע לצרפת עם עלי גת, כאשר טענו להם שזה מותר על פי חוק".

"שניהם יושבים כרגע בבית סוהר, זה לא סיפור קל. בואו לא נדבר על הוצאות של עורכי דין, עוגמת נפש, ביזיונות ועוד. אנא, אני מתחנן שיפרסמו את זה, אני מבקש, אם יש לך קשר עם אנשים אחרים, אנא תפרסמו את זה".

"אני מתכוון לפנות על כך לראשון לציון שידבר על כך בשיעורו השבועי, אני שובר ואני לא יכול לדבר איתך", סיים האב המרוסק את דבריו.

מזעזע לשמוע את קולו של האב השבור ששני בניו – בחורי ישיבות שוכנעו להעביר גת מהארץ לצרפת, בחושבם שהדבר מותר ע"פ חוק.

האב השבור שוחח עם ידידי יונתן לוי, וביקשו שיעלה את ההקלטה שלו בתפוצה. בהקלטה שמזעזעת כל אוזן, נשמע האב מספר בבכי על בניו שפותו להבריח גת, על הצער הרב שבניו נמצאים בבית סוהר אי שם בניכר, על הביזיונות, ועל ההוצאות העצומות של עורכי הדין.

יצוין, כי במדינת ישראל, בשונה מהרבה מדינות בעולם, גת ירוק לא מוגדר כסמים מסוכנים, ולכן הרבה צעירים נופלים בהרחה מחוץ לישראל.

כזכור, לפני כחודשיים, פורסמה ב'כיכר השבת', הקלטה של מפעיל המנסה לשכנע חרדים להבריח גת ללונדון. "זה נשמע מפחיד, זה נשמע נורא, אבל זה לא כמו שזה", במילים אלו פותח המבריח את השיחה עם הצעיר החרדי, אותו הוא מנסה לפתות, להבריח גת לחו"ל, בתמורה לאלפי שקלים וכרטיסי טיסה. כדי למנוע מהצעיר לחשוש, הוא מוסיף מיד: "אני העברתי שם לפחות 12 פעמים".

השיחה המלאה

המבריח: "אנחנו מעבירים גת מישראל ללונדון. זה נשמע מפחיד, זה נשמע נורא, זה נשמע זה... אבל זה לא כמו שזה. אתה מבין? אתה בכלל שיש לך אזרחות, בכלל לא מדברים איתך. אני העברתי שם לפחות 12 פעמים".
הצעיר החרדי: "ולא עוצרים שם על גת?".
המבריח: "לא. בוא אגיד לך משהו, אם תופסים אותך חס ושלום, מחזיקים אותך שעתיים. יודע למה? בשביל שתיסע חזור לישראל ויחזירו אותך".
הצעיר החרדי: "זכור לי שקראתי בחדשות לפני כמה חודשים שכן עצרו, לא יודע אם בלונדון, אבל עצרו...".
המבריח: "לא, אני יגיד לך. יש לי חבר שנעצר בגרמניה, ויש לי חבר שנעצר בשוודיה ובצרפת, אלו מדינות שבאמת קשה שם, אבל אם אתה ואשתך טסים יחד כזוג, זה נראה הכי אמיתי".
הצעיר החרדי: "ואם עוצרים אותי שם? אם תופסים את הגת?".
המבריח: "אז מחזירים אותך לארץ ומחרימים את הגת".
הצעיר החרדי: "ולמה אי אפשר לטוס נגיד ביום ראשון בבוקר?".
המבריח: "כי הגת מגיע לנו בזה... ביום ראשון בצהריים כזה. הגת פה בישראל הוא מותר, והוא מגיע לאיזה מקום שם מעבירים עליו קרינה, זה גת שמגיע מאתיופיה.
"מה אני בא להגיד לך, שאם אני לוקח אותך, אנחנו משלמים עליך את הטיסות, עליך ועל אשתך, אנחנו לוקחים אותך לשדה ומחזירים אותך לבית, אתם לא עושים כלום, וגם מקבלים 5000 ש"ח אחרי שעברת בלונדון.
"שבוע שעבר העברתי שתי בחורות בנות 21, לא כזה קשה אחי. בישראל כששואלים אותך אם ארזת לבד ואתה עובר בשלום, הצלחת, ובלונדון אתה אומר להם שבאת לטייל. אתם כבעלי אזרחות אמריקאית לא מקבלים חתימות, אף אחד לא מדבר איתכם".
הצעיר החרדי: "טוב, אני ישאל את אשתי ונראה".
המבריח: "אם כן תחזיר לי עכשיו תשובה, כי יש עוד הרבה אנשים שרוצים".
הצעיר החרדי: "אוקיי, אני ישאל אותה וידבר איתך".
המבריח: "גם אתה מקבל 5000 ש"ח וגם אשתך מקבלת 5000 ש"ח, אתה מבין?".
הצעיר החרדי: "וכמה גת זה? זו כמות גדולה?".
המבריח: "לא לא לא, זה שתי מזוודות של 20 ומשהו ק"ג".
הצעיר החרדי: "טוב, סבבה".
המבריח: "בסדר? תחזיר לי תשובה כמה שיותר מהר, כי אנחנו רוצים לקנות כרטיסים".
הצעיר החרדי: "בסדר".
המבריח: "יאללה ביי".

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (9%)

לא (91%)

תוכן שאסור לפספס:

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

22
אולי חשבו שאפשר לברך על זה :בורא עשבי בשמים ?
.
21
כואב הלב לשמוע את האבא. ה' יעזור שהבנים שלו יחזרו מהר הביתה בריאים ושלמים. באמת כדאי שהראשון לציון ידבר על כך בשיעור, ושילמדו בישיבות את התלמידים שאין כזה דבר מתנות בחינם, ושילמדו את התלמידים, שתלמיד ישיבה לא נוסע סתם לחו"ל, אלא יושב ולומד תורה כל היום וכל הלילה.
מוישי
20
תמים תהיה עם ה' אלוקיך, התורה החרדית מחנכת להיות תמימים עם ה', וקל וחומר עם אדם חרדי, לכן בסך הכל רצו לקיים המצווה, והכסף לא היה שיקול.
נביא אמת
19
אם התימנים היו גולים לצרפת היו מכשירים את הגת לחוקי
ללא שם
18
עד מתי הציבור החרדי יהיה תמים רבש"ע תפקחו את העינים ותפסיקו לסמוך על כל אחד היו שלושה בחורים חסידיים שנעצרו על זה ביפן וישבו כמה שנים בכלא למה לא לומדים לקח???? המבריח אומר לך יש הרבה אנשים שרוצים שקר וכזב!!! אז למה שעה הוא משכנע אותך שאין בזה כלום לשלם 10000 ש"ח על 40 ק"ג זה המון למה מוכנים לשלם
מיכל
17
הבעיה היא שאנשים מתוך הציבור שלנו פועלים בתחום וביום יום הם משווים לעצמם דמות של אנשי חסד ויהודים טובים צריך להיזהר ולהזהיר בפרט בחורים ובחורות תמימים
אחד שמכיר
16
שוב פעם ושוב ושוב -קדימה לרחם והמדינה צריכה להציל אותם ? לא .די כבר יש אנשים שנפלו להימורים .יש אנשים שמכורים לסמים וכו .אז מה יש פה כלומניק אדיוט שרצה לעשות כסף קל ואני צריך לרחם עליו ?? אני לא מבין .פשוט לא מבין למה אני צריך לעבוד 180 שעות ואשתי גם ופה כמה אפסים רוצים לעשות כסף קל ואוי אוי אוי ת
חבד
15
על מה ולמה הם צריכים לנסוע מחוץ לישראל?
חרדית
בעצם,חבל שעלו לארץ. שם,לא היו מפילים אותם כך. חבל על כל מי שעולה.
אברהם
14
מתי סוף-סוף יבינו את גודל הסכנה שבחינוך לזילזול ב"חוקים של הציונים"?
רפאל
13
אין על יונתן לוי סוכן ביטוח (שהביא את ההקלטה) בנו וממש לא ממשיך דרכו של מגיד המישרים הרב קובי לוי שליט"א
ללא שם
12
מניסיון היה לי אח שעשה את הטעות הזו ואין לי איך לתאר את הצער והכאב שהיה להורים שלי... אני מבקש מכל מי שקרא תתגובה שיפיץ בכל כוחו...פשוט זה לא שווה את זה
מניסיון
11
כסף קל
ללא שם
10
צריך לחוקק חוק שהעבירה כולה על המבריחים, ולא על התמימים
דוד
9
במקום ליישר קו עם כל העולם, בישראל מיישרים קו עם התימנים. רק כי הם סיפרו לבן גוריון שזה סבבה לחאזן, והוא לא הבין שהם מסטולים על כל הראש.
מרבד הפלאים.
8
מאחר וזה קורה שוב ושוב והצעירים לא מפחדים ולא לומדים לקח כי הם סומכים שיחלצו אותם במקרה שיתגלו, צריך לחדול מלתת למבריחים סיוע. כך המסר יחלחל לראשם של המבריחים הבאים כי לא כדאי הדבר.
צבי
7
אין בזה מצות פדיון שבויים, ואסור לתרום למטרה זו, למען ישמעו וייראו
דניאל בן אברהם
6
כנראה הם לא נמצאים בבית המדרש. איך מי שלומד תורה כל היום יש זמן לטוס לחו"ל?
שומרון
5
והמבריח היה אמיתי איתו שיש סיכון אבל לרוב לא ניתפסים אני גם תסתי ביום חמישי וזרם אבל אחרי הכתבה הזאת לא ניראלי שאני יעשה את זה יותר פשות מחריד
ללא שם
4
אחלה עבודה... אני עושה את זה כל הזמן ומרויח מלא!! על כל אחד שתופסים יש מאות שלא תופסים.. מומלץ ממש!
ארי
אל תמליץ לאנשים את השטויות שלך הרבה נתפסים סכנת נפשות ומי שעושה את זה הוא פשוט מפגר עושה דברים בלי שום מחשבה שאם יתפסו הולך לו החיים ומסכנים ההורים האחים שלו וכל המשפחה סובלת בגללו
חני
ארי
רשע נוכל ושקרן מרושע ימ"ש אתה המשלח וציי
3
ואז יתחננו שנבוא להוציא אותם.... לא תשארו שם.... מי מופתע שזה בחורי ישיבות?!
חרדי
2
ברור לבחור שזה לא חוקי ובכל זאת הוא עושה זאת. על זה הולך כסף משלם המסים? על משתמטים מהצבא שמבריחים דברים לא חוקיים? יש להם תאוות בצע מדהימה. מה אתה לא יודע כמה עולה לשלוח משלוח של 20 ק"ג לחו"ל? אם זה היה חוקי, מישהו היה מביא לכל אחד מבני הזוג 5 אלף ש"ח + נסיעות?
לא להאמין
1
"הוא לא ידע", "הוא פותה" כן בטח... הבטלה מביאה לידי שעמום, והשעמום מביא לידי חטא
דני

אולי גם יעניין אותך:

עוד בעולם הישיבות: