מה נאכל היום?

מתכון לפיצה עם ביצה שתמיד רציתם לטעום ולא יצא

בשעות אלו נחגג ברחבי העולם "יום הפיצה הבינלאומי" ואין עת מתאימה מזו לקחת את המאכל האיטלקי שכולנו כה אוהבים ולשדרג אותו. ובכן, למנה הבאה קוראים "פיצה של ארוחת בוקר", אבל כמובן שהיא באה בטוב 24/6, בטח כשמדובר בסוג ההוא עם החלמון הנוזל, שראיתם בפרסומות, חלמתם לנסות ואיכשהו, זה לא קרה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
פיצה עם ביצה שתמיד רציתם לטעום ולא יצא (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

לרוטב:

  • 2/3 כוס שמנת מתוקה
  • 1 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

לפיצה:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כדור בצק פיצה (קנוי או מתוצרת בית)
  • 4 ביצים
  • 12 עגבניות שרי, חצויות
  • 1 כוס ארוגולה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-230 מעלות. מכינים את הרוטב: בסיר קטן מחממים את השמנת, על אש בינונית. כשהיא מתחילה להתבשל, מערבבים פנימה את הפרמזן, אבקת השום והפלפל השחור. מורידים את הסיר מהאש ומצננים מעט.

2. מכינים את הפיצה: משמנים תבנית עם נייר אפייה בשמן הזית. מעבדים את הבצק על התבנית בעזרת האצבעות לעיגול בעובי 1.25 סנטימטרים.

3. מורחים שכבה אחידה של רוטב הפרמזן על בצק הפיצה. שוברים את הביצים לתוך כוס, בודקים שאין דם ושופכים מעל הפיצה ואז מסדרים את העגבניות מסביב.

4. מעבירים את הפיצה לתנור ואופים עד שהביצים מבושלות והבצק מתחיל להזהיב, 10-13 דקות.

5. מוציאים את הפיצה מהתנור ומסדרים מעל את הארוגולה. פורסים ומגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר