המספרים נחשפים

המשטרה עקבה אחר 240 'יעדים' ב-5 שנים

אלשיך טען ש"אין אחיזה במציאות", אך מתברר שהמשטרה ניסתה לעקוב בשלוש שנות כהונתו אחר 90 בני אדם ובתקופת מחליפו מוטי כהן המספר זינק, ל-150 יעדים בשנתיים (ארץ)

יוני גבאי | כיכר השבת |
(צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

המפכ"ל לשעבר רוני אלשיך, אחד השמות המרכזיים בתחקירי 'כלכליסט' המספרים על ניסיונות המשטרה לחדור למכשירי אזרחים בניגוד לחוק, טען הערב (רביעי) כי לפרסומים "אין אחיזה במציאות", וחידד ש"אם הפרסום אכן היה נכון היה זה זעזוע עמוק לדמוקרטיה הישראלית".

למרות ניסיונו להקטין את מימדי התופעה, ב'חדשות 12' דווח כי המשפט "אין אחיזה במציאות" מעט תלוש בעצמו: ע"פ הפרסום, בשלוש שנות כהונת רוני אלשיך כמפכ"ל, המשטרה פעלה באמצעות תוכנת הרוגלה נגד 90 'יעדים' יחודיים, ובשנתיים שכיהן בהם מחליפו, מוטי כהן, שלא היה מפכ"ל קבוע אלא ממלא מקום בזמן המשבר הפוליטי המתמשך, הפעולה הייתה נגד 15 'יעדים'.

מהמידע שנמסר מהמשטרה לראש הממשלה נפתלי בנט עולה כי המשטרה ניסתה לפרוץ לשלושה יעדים בכירים, בדמות ראשי עיריות: מרים פיירברג מנתניה, יעקב פרץ מקריית אתא והשלישי - או יורם שמעון ממבשרת ציון או מוטי ששון מחולון. רק באחד משלושת המקרים המשטרה הצליחה לפרוץ.

באשר ליעדים אחרים שעליהם פורסם, כגון מנכ"לים של משרדי ממשלה, יש הבדל בין היעד שנגדו פעלה המשטרה לבין הנספח. לדוגמה, אם פעיל מחאה אמר לחבריו שהוא מתכוון לשרוף תחנת משטרה, יוצא נגדו צו, אבל אם הוא מדבר למשל עם מנכ"לית משרד המשפטים - המשטרה מאזינה גם לה כנספחת. דוגמה נוספת: כשראש עירייה חשוד ויוצא נגדו צו להאזנה, והוא משוחח עם מנכ"ל משרד האוצר, גם האחרון נחשב נספח והמשטרה מאזינה לו כתוצאה מהקשר ליעד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר