לפעמים הדגל לא אדום והאלימות אינה ברורה

כולנו, בתוך תוכנו, מסוגלים להבין מתי הסיטואציות הזוגיות שלנו אינן בריאות, מתי היחסים כבר לא "נורמטיביים". חנה אירם, מנכ"לית "באשר תלכי", מספרת איך יוצאים ממעגל האלימות (אקטואליה)

באילו גוונים הייתם צובעים את המילים "אלימות במשפחה"? אני מתארת לעצמי שהייתם בוחרים באדום דם ובשחור של לילה. אבל ברוב הפעמים צבעי האלימות מגיעים בעשרות גווני אפור. לפעמים הם בהירים, חצי שקופים, אך ההשפעה שלהם לא פחות עוצמתית ומרחיקת לכת מאשר תוקפנות בצבעי הדם.

גם בחברה החרדית, מסתבר, יש לא מעט גוונים שקופים למחצה של אלימות כזו. הם מתחבאים לפעמים מאחורי תירוצים לא ברורים, מסתתרים מאחורי מסכים עבים של השתקה - בדרך כלל מחוסר מודעות.

הגוונים השונים שיש לאלימות - אלימות כלכלית, אלימות מילולית ואלימות רגשית, עלולים לבלבל אנשים. אבל עם יד על הלב, כולנו, גברים ונשים, בתוך תוכנו, מסוגלים להבין מתי הסיטואציות אינן בריאות. מתי היחסים שלנו הם כבר לא "נורמטיביים". לפעמים קשה להביט במראה הזו ולראות בה את המצבים הבעייתיים. לעתים קשה לראות את זה גם מבחוץ, אצל השכנים שלנו, אצל הילדים שלנו. הכי קשה זה לזהות את זה בתוך הבית שלנו.

לצאת ממערכת יחסים אלימה זו חוויה מטלטלת, קשה ומייסרת. היא מלאה בכאב על העבר, אבל עם תקווה גדולה לעתיד טוב יותר. אנשים שהיו חלק ממערכת היחסים האלימה יכולים למצוא את עצמם עם חוויה מתקנת. התיקון הזה חשוב לא רק עבורם, אלא גם עבור הילדים שלהם, למען הדור הבא של כולנו.

לאחרונה, בשיח החברתי, אני שומעת הרבה האשמה ואחריות שמוטלת על כתפיהם של אנשים שנפגעו. "אבל למה היא לא התלוננה?!" ו"איך יכול להיות שהיא נשארת למרות שהמצב כל כך חמור?!". לאנשים ששואלים את השאלות האלה בדרך כלל אני עונה "אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו". מבחוץ קל לתת עצות. רק כשנכנסים לתוך הסיטואציות או מדברים עם אנשים, גברים ונשים ש"היו שם" בהקשבה אמיתית, רק אז אפשר לשאול שאלות. אך אז, מהמקום הזה, כבר שואלים פחות ושואלים אחרת.

השאלות היחידות שלגיטימי לשאול הן סביב האחריות שלנו: מה התפקיד שלנו בבניית קהילה בריאה, כזו שלא נותנת כל הצדקה ושום אפשרות לאלימות נגד נשים? מתי אנחנו חייבות לקום ולדבר בשביל אחרות? איך מלמדים שצריך להפסיק להתעלם כי "לא נעים"? איך תומכים באלו שסוף סוף אזרו אומץ כדי לדבר ולשבור את מעגל האלימות? ואיך לא זורקים אותם להתמודד לבד עם הכל, מתוך תפיסה שהחיים שלהם מצויים באחריותם בלבד ולא העסק שלנו?
בסופו של דבר, אנחנו חייבים לעשות את זה בשביל הבנים שלנו, בשביל הבנות שלנו.

הכותבת היא יזמת חינוכית חברתית.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

8
חנה את אישיות ככ מדהימה ,איזה רגישות ,את ככ אותנטית . איכפתית.דברייך שיצאו מהלב נכבשו להרבה לבבות .
טלי
7
ממש הצלת נפשות ,
פ
6
התפעלתי מהנושא הרגיש שעלה באופן מקצועי ומכיל, במיוחד מהמפיקה של התוכנית ששמה לא עלה, היא מדהימה! רוצים לראות אותה עוד!
פלונית
5
כל כך חבל שאתן משתמשות באמפטיה וסיסמאות ומקורות מהתורה כדי להציל נשים כביכול מאלימות. ואתן מחנכות אותן לאלימות מזעזעת וחציית גבולות כלפי בעליהן וילדיהן, בלי אפילו ללמוד את הסיפור לאשורו. איפה האחריות שלכן? לסבל שעובר על המשפחה, על הילדים, על הבעל עצמו שנרדף בצורה מכוערת ע"י אשתו ומקבלת לגיטימציה מאר
צעקה מהלב
4
מדהיםם כל כך יפה ויהודי לא פמניסטי קיצוני שפוי ומעורר מחשבה תצליחו!!!
אמא
3
כל הכבוד על הרמת הכפפה!!!! חשוב מאוד!!!!!! הדיבור והמודעות על כך מונע הרבה פגיעות וטיפולים נפשיים אחר כך! תבורכו!!!
מטפלת רגשית
2
יפה ונכון, רק חשוב לדעת שאלימות בין בני זוג, היא מגיעה מכיוון האישה לגבר לא פחות מאשר ההיפך, לפרטים גוגל - שוברות שוויון אלימות נגד גברים
מצדרביעי
1
התחלתם יפה -אלימות לצורותיה והקשרה לכותרת. אבל סיימתם גרוע- אלימות נגד נשים. אלימות היא גם נגד גברים וגם נגד ילדים. (לגמרי לגמרי לא פחות ואפילו יותר) אל נא תספחו אחרי המדיה החילונית הפרוגרסיבית שמה שבאמת מעניין אותה זה נגוח מגזרי ואנטי דתי והמאבק באלימות המגדרית הוא עוד אמצעי עבורם. היכן שהאלימות נע
כ.ג

עוד באקטואליה:

ש

"ערבים זה לזה"

בטקס מכובד הוכרזו עשר הזוכות בתחרות מאמרי ההגות של מפעל הפיס בנושא ערבות הדדית | במקום הראשון זכתה הגב' שרה קלמן בפרס של 40,000 ₪ על חיבורה בנושא "סיעוד החולים בראי ההיסטוריה היהודית-נשית", במקום השני זכתה הגב' דינה בלנק בפרס של 25,000 ₪ על חיבורה בנושא "ערבות הדדית כחרב פיפיות" ובמקום השלישי הגב' חנה בתיה ולדר בפרס של 15,000 ₪ על חיבורה בנושא "בית הכנסת האורחים תפארת ציון וירושלים" (מאמע)

כיכר בשיתוף מפעל הפיס|מקודם

הזמן להוקיר

פורים שוב כאן, והפעם אתם מחפשים משהו קצת שונה למשלוח המנות? אולי כבר נמאס לכם להמציא את עצמכם מחדש כל שנה ולשבור את הראש בחיפוש רעיונות שיתאימו לכל אחד ויעבירו גם מסר? אם כן, אתם לא לבד- אם אתם רוצים להעניק משלוח עם נגיעות של מחשבה, תחושת שייכות או סתם חיוך גדול, הכתבה הזאת בשבילכם (מאמע, אקטואליה)

||
16

מרוצים ושמחים

עוד לא נרגענו משקיות הספרים של תחילת השנה, והנה מגיע פורים ומביא איתו אתגר חדש: הילד מביט בכם במבט נוצץ ומכריז על תחפושת החלומות שלו – מהדורה מיוחדת של מרדכי היהודי, כולל סוס לבן ומגילת אסתר בעבודת יד | רגע לפני שאתם מוציאים משכנתא על גלימה, בואו ננסה להבין איך לגרום לילד להיות מאושר בתחפושת שגם אתם תוכלו לחיות איתה בשלום (מאמע, ילדים)

||
1

באיזה עולם אנחנו חיים?

שלושה ילדים קטנים יצאו למסע הרפתקאות בלתי צפוי: הם ברחו מגן הילדים שלהם בגבעתיים ושוטטו ברחובות העיר ללא השגחה, התושבים ניסו להבין מי הילדים שמשוטטים לבד?! | האירוע החריג מעלה את השאלה: האם גני הילדים שלנו בטוחים מספיק?! (בארץ)

||
11

קבלו השראה- "זה קלי ואנוהו"

למה לא לשלב את נפלאות הטבע עם קסם הטכנולוגיה?  ביקשנו מבינה מלאכותית לעזור לנו לעורר יצירתיות, אספנו אוסף של רעיונות עוצרי נשימה לקישוטי סוכה העשויים מחומרים טבעיים. מצדפי ים מגוונים ועד לפסטה מצחיקה- שימו לב כיצד העולם הטבעי יכול להשתלב עם מודרניזציה והעיקר קבלו השראה לקישוטי סוכה יצירתיים- חג שמח! (מאמע, משפחה, סוכות)

||
4
ש

טרגדיה

טרגדיה נוראה בביתר עילית בחג האחרון, כאשר בשביעי של פסח נלקחה לבית עולמה הגב' אסתר חנה גולדברג ע"ה, אם צעירה לשני ילדים רכים, לאחר מאבק קצר אך קשה במחלה נדירה. בעלה האברך ר' צבי גולדברג שליט"א, יושב בימים אלו שבעה, כשהוא המום וכאוב נוכח האסון הנורא (חרדים)

כיכר בשיתוף קופת העיר|מקודם|
2

תפוחים, רימונים ו... 

מחר בערב זה קורה- ראש השנה ייכנס בהתרגשות והתחדשות. נשב סוף סוף סביב השולחן ונהנה מעמל ידינו. אך כדאי כבר מעכשיו לחשוב על עיצוב השולחן: אחת הדרכים היפות להעצים את האווירה החגיגית היא שילוב של רימונים, תפוחים ודבשיות בעיצוב השולחן הם לא רק מייצגים את החג, הם גם מוסיפים צבע תוסס ואלגנטיות טבעית לשולחן- קחו השראה לעיצובים מרהיבים ומרעננים לעיצוב השולחן בחג (מאמע, נשים, יופי)

|

שנה טובה

אז ראש השנה מתקרב, הסבתות חייבות להנות מהנחת, החלטתם לצלם את הילדים- מהלך נועז: צפויה לכם הרפתקה. צילום ילדים הוא כמו רעיית צאן- חמוד, בלתי צפוי, וסביר להניח שמישהו בוכה בשלב מסוים. אבל אל דאגה, עם כמה טיפים תוציאו את התמונה המוצלחת, גם אם זה יקרה אחרי 400 ניסיונות (מאמע, ילדים, נשים)

||
5

בקלות ובכיף

ראש השנה מתקרב ופתאום, אתם מוצאים את עצמכם מתחרים בתוכנית משחקי בישול שמעולם לא נרשמתם אליה. השעון מתקתק, רשימת המכולת באורך 12 עמודים, ואיכשהו אתם מנסים להישאר רגועים, אבל המחשבה על החג מעבירה לכם צמרמורת במורד עמוד השדרה: האם יהיה מספיק קוגל כדי להאכיל את הצאן? ברוכים הבאים להכנה לחג- שם אפילו לאדם המאורגן ביותר יש מיני התמוטטות, אבל עם קצת תכנון נכון זה יעבור בקלות (מאמע, נשים)

||
3

כוונו שעונים מעוררים

אה, קיץ - עונת הימים האינסופיים, ארטיקים נמסים והתעלמות מוחלטת משעות השינה. אבל כשהימים מתקצרים והריח הקלוש הזה של עפרונות מחודדים ממלא את האוויר, המציאות קורצת באזהרה | כך תוכלו לעזור לילדים לחזור לשגרת הלימודים שלהם ולארגן אותם לשנה מוצלחת (מאמע, נשים, הורות)

|
ש

"י-ב-ט-ל....!!!"

שליחי קופת העיר יתפללו במשמרות במשך כל יום ההילולא של התנא האלוקי רבי שמעון בר יוחאי בל"ג בעומר, בתוך מערת הציון הקדוש, במיוחד עבור תורמי הקופה • מעמד מיוחד לפעול ישועות, לפתוח שערי שמים לפרנסה, הצלחה, זיווגים, רפואה, נחת מהילדים, בריאות איתנה וכל מילי דמיטב (חרדים)

אסף מגידו|מקודם

י"ז בתמוז

מיום ליום מצוקת הדיור הפכה להיות מעיקה ומציקה. הדירה הקטנה והזמנית הפכה למבולגנת וצפופה והמשאלה לבית משלי הפכה לתפילה השגורה על לשוני. רק דבר אחד שכחתי- חרב  לו הבית- הוא בגלות! (מאמע, אקטואליה)

|

כמו כולם

העייפות מאיימת להכריע, שמונה בערב- את רק מייחלת לקצת שקט, אבל החופש הגדול מכתיב סדר יום אחר- הבנות התחילו את היום, הבנות בחופש- את לא, את רוצה לישון החגיגה רק התחילה • כך נראה ערב שגרתי בחופש הגדול בבית עם בנות (מאמע, נשים)  

||
1

אשת חיל

הן, נמצאות ליד בעליהן - בעיקר בבית, או בטקסים, אך בסוף, הן האישה הראשונה הלוחשת על אוזנו של הפוליטיקאי הבכיר, ומשכך - רבה השפעתן מאוד | עד כמה נשות הפוליטיקאים מתערבות בחיים הציבוריים של כולנו, מי יותר ומי פחות והאם זה בסדר? (מגזין כיכר)

||
6

נשים חרדיות פותחות צוהר ל'מילואים'

אף אחת לא הכינה אותן להתמודדות הזו, שהחלה בבוקר שאחרי שמחת תורה ונמשכת גם בימים אלו | בעליהן, קמו, ארזו תיק - ויצאו אל שירות המילואים, בעקבות המלחמה, והן, נותרו מאחור - לבדן, כדי להתמודד עם עול הבית וחינוך הילדים | עכשיו, ארבע נשים חרדיות, משתפות אותנו בהתמודדות עם הבדידות, עם הדאגה לבעל שנמצא במילואים, הקשיים והעתיד של החברה החרדית, בעיניים שלהן | אשת חיל (מגזין, חרדים)

||
29
ש

מתנה מיוחדת לנרשמים

לימודים תורניים, הכנסה גבוהה, מקצוע מבוקש ותעסוקה מכובדת – בואו לגלות איך גם אתם יכולים להצליח בענק עם שיטת הלימוד הייחודית של מכון מ.ל.מ. בלעדי: קורס מגשר ובורר במתנה לנרשמים (חרדים)

כיכר בשיתוף מ.ל.מ|מקודם

אשת חיל

רחל אדרי מאופקים, שהפכה לסמל של תושייה וגבורה לאחר שניצלה מידי מחבלים שהחזיקו אותה ואת בעלה כבני ערובה, מפרסמת ברוחב לב את מתכון העוגיות שהגישה למחבלים הארורים. • העוגיות שהצילו את חייה וסיקרנו מדינה שלמה (מתכון, נשים).

||
24

הנרטיב המגדרי

העדויות מפי התצפיתניות מלמדות  על התרעות חוזרות ונשנות מצידן: על פעילות חמאס ענפה סביב הגדר, על האימונים שמומשו לתופת מזוויעה. • האם ההתעלמות נבעה מעצם היותן נשים? והאם זה ההזדמנות לחשוב על תפקיד הנשים בצה"ל? 

||
12

הנשים מאחורי הצבא

כולם מדברים על אנשי המילואים, מוחאים להם כפיים ומריעים על התגייסותם. מאחוריהם עומדת אישה שצריכה להתמודד לבד עם גידול ילדים, תחזוקת בית, עבודה ושגרה. הציצו לחייה של רחל מבני ברק- אם לשבעה ילדים, שבעלה במילואים (נשים, אקטואליה).  

|
ש

חזי רובין ושות'

טיפול שיניים הוא עניין רציני, ולמרבה הצער, לא כל רופאי השיניים מסוגלים לבצע אותו במיומנות הראויה. מרבית האנשים לא דורשים את הפיצויים המגיעים להם וחבל… מדובר בפיצויים שמגיעים למאות אלפי שקלים!(בריאות)

כיכר בשיתוף מרקטיזים|מקודם