זה עובד!

הטיפ המנצח של הסבתות לניקוי תנור שרוף - עם מרכיב אחד שיש לכולם

התנור נראה כאילו עבר שריפה קטנה? הכתמים עקשניים, הריח מעצבן, ואתם מתחילים לשקול לחיות על סלטים בלבד? לפני שאתם נפרדים סופית מהחלום על מטבח מבריק - יש שיטה ישנה, פשוטה ומפתיעה שתציל אתכם (בית)

לפני שאתם נפרדים סופית מהחלום על מטבח מבריק - יש שיטה ישנה, פשוטה ומפתיעה שתציל אתכם (צילום: שאטרסטוק)

התנור שלכם נראה כאילו התחוללה בו שריפה קטנה של פיצה? הדלת כבר לא שקופה, אלא יותר בגוון "קפה עם פיח", והארומה - שילוב של שניצל מ-2022 עם צ’יפס מלפני שבועיים?

תנוח דעתכם. אתם לא לבד. זה קורה לטובים ביותר. גם למי שמנקה קבוע וגם למי שהמונח "ניקיון תנור" מופיע אצלו רק פעם בשנה - בפסח.

אבל רגע לפני שאתם שולפים את חומרי הניקוי עם שמות מלחיצים כמו "אולטרה-סופר-גריז-טרמינטור", נשמעת הקריאה הבלתי נמנעת מסבתא:

"ילדים! תעזבו את הכימיקלים! תביאו סודה לשתייה וזהו!"

כן, זו הסבתא. היא כבר ניקתה תנורים כשהיו מדליקים אותם בגפרור.

אז מה הסוד?

זה פשוט, טבעי, זול – ובעיקר בלי צורך במסכה לפנים:

סודה לשתייה + מים + סבלנות קלה = תנור מבריק

ומי שרוצה גרסה מתקדמת - מוסיפים גם חומץ. זה לא חובה, אבל משפר את העבודה.

איך עושים את זה שלב אחר שלב?

מכינים משחה:

מערבבים בקערה 4-5 כפות סודה לשתייה עם 2-3 כפות מים.

המטרה: מרקם של משחה - לא דליל מדי ולא יבש מדי.

מורחים על המקומות המלוכלכים בתנור: התחתית, הקירות, הדלת - ואפילו הרשתות אם יש כוח.

אחרי שמורחים את המשחה, מומלץ לכסות את האזורים המרוחים בניילון נצמד. זה שומר על הלחות של המשחה, מונע ייבוש מוקדם ומאפשר לסודה לעבוד יותר לעומק. ככה, כשתחזרו לנגב, הלכלוך ייכנע בלי קרב.

מחכים בסבלנות.

הכי טוב? להשאיר ללילה. לא צריך לעשות כלום בינתיים. רק לתת למשחה לעבוד.

בבוקר:

מי שאוהב אפקטים – שיתיז קצת חומץ על המשחה.

ואז פשוט מנגבים בעדינות עם מטלית או סקוץ'.

וזהו!

הפיח נמס.

הריח נעלם.

והכי חשוב - לא נגעתם בחומרים חריפים עם שמות מלחיצים.

למה זה באמת עובד?

הסודה לשתייה מפרקת שומנים ופיח, סופגת ריחות, ומנקה בלי לשרוט.

החומץ מגביר את הפעולה - תגובה כימית קטנה שמרפה את הלכלוך.

שניהם יחד הם דואט טבעי עם אפקט מרשים ובטוח לשימוש, גם אם מכניסים אחר כך אוכל לתנור.

אז בפעם הבאה, לפני שאתם משפריצים כימיקלים או מרגישים אשמה על השומן השרוף, תנסו את השיטה של סבתא.

פשוטה, טבעית, בלי רעלים – והתנור יבריק כאילו רק אתמול קניתם אותו.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (99%)

לא (1%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

26
מעולה ונקי
מרים
25
הרבה תודות
תמר
24
מעולה
כן
23
עושה את העבודה מעולה תודה
ססיל
22
מעולה
ססיל
21
סודה לשתיה (בסיס) וחומץ (חומצה)- סותרים זה את זה. השילוב עושה קצף ובועות מרשימים אבל בעצם מבל אחד את השני ביחד.
כימיה בסיסית
נכון
שרית
20
הערב אני מתחיל , תודה ,
בן
19
לדעתי החומרים האילו 'אוכלים' את המתכת והגומי וגורמים לחורים בתחתית התנור. נזק!
דעתנית
ממש לא, ניסיתי באובן טוסטר הישן וזה כמו חדש
שירה
18
הבת שלי ככה הרסה לי את התנור סודה לדתי חומץ ומים
אזרחית
17
תודה מצויין מעולה זה עובד. השארתי לילה שלם ובבוקר ניגבתי בקלות יצא נקי. כמו חדש
אילנה
16
כשכתוב סודה לשתיה זא' אבקת סודה לשתיה או מיי סודה למה לא מדייקים כאן?
מרי
אבקה
ענב
כן. לערבב מי סודה עם מים עד שתתקבל משחה....
טא
15
תודה רבה.. אתם ממש אלופים
רחלי
14
יהיה מושלם
תוסיפו חומץ
חומץ זה רק למי שאוהב אפקטים.
צמוח.
13
אבקת כביסה פועלת נהדר ובעיקר עם מים חמים
אילנה
12
הכי טוב חומרים טבעייים שיש בבית
לילי
11
השימוש לסודה הנ''ל אינה סוד ואינה מרעילה את התנור.לבריאות
אילן
10
תודה, מעולה , אפשר להוסיף גם שמפו לשטיפת כלים כמו שפותחים סתימות וזה פלא פלאים
שירה
9
כל הכבוד סבתא חכמה ,ניסיתי את מה שעשית והצליח לי בגדול תודה וחיים ארוכים ועזרה לצעירים🩷🩷
כהן מרגלית
8
אנסה את הפטנט שנראה לי יעיל,ועם חומרים זמינים.
רחל
7
ספוג הפלא של סנו להרטיב לנקות ולנגב במטלית לחה הכול מתנקה ללא מאצץ מניסיון
אני
6
תודה מצויין
רבקה
5
מזל שהומצאו תנורים עם ניקיון פרוליטי הודו לה'
בלה
4
ניקוי תנור האפייה. אני מנקה אחרי כל שימושי לי בעיה אח שתיקה יוצא מליחה לפתור אותה.דלת התנור - מבפנים ומבחוץ נקי אך בין החיוני לפנימי לא מצליחה לנקות.לא יודעת לפרק דלת תנור וזה ממש מתסכל. כיצד ניתן לפתור זאת?? תודה רחל
רחל
3
תודה עי הטיפ
עדי
2
בהחלט נכון, אפשר גם לערבב להוסיף מים בבקבוק ספרי ולהתיז על זכוכית המקלחון.
חיה
1
תודה רבה על הטיפ. זה עובד גם עם סירים ומחבתות ? בעיקר מהצד האחורי.
אורית

עוד בבית:

ש

חופש שנראה אחרת

יהודית הלפרן|מקודם