"הלכה ב-60 שניות": הפוסק הגאון רבי בנימין חותה מגיש מדי בוקר ב'כיכר השבת' פינת הלכה יומית קצרה ואקטואלית, המתמצתת את פרטי הדינים והמנהגים.
ובפינה היומית: הלכה מהלכות יום טוב. אנשים רוצים לעשות ביום טוב על האש. מצוין, מה הבעיה? שמחת יום טוב. אני רוצה לדבר על הלכה אחת שצריך לדעת אותה בהתעסקות של על האש. פעמים, אין לך גחלים. אין, לא קנה. בא אחד הילדים, אומר, מה הבעיה? בואו נדליק מאש לאש איזה משטח מעץ, יישרף, ואת העץ הזה - זה גחלים. הנה, יש לך גחלים למנגל. מה הבעיה? מאש לאש אני עושה את זה.
יש איסור מיוחד בעשיית גחלים ביום טוב. למה? אחד הטעמים, הגחלים הם כלי של צורפים. אתה בעצם מייצר פה, נכון שלא התכוונתי בשביל זה, אתה מייצר פה כלי ביום טוב. ולכן, יש עוד סיבה, לא נאריך כרגע... הלכה למעשה, אסור לעשות גחלים, פחמים ביום טוב. אדם עושה מדורה להתחמם ומאליו יצא גחלים, הוא לא התכוון לזה, זה בסדר - אבל לעשות מדורה בשביל גחלים זה אסור.

0 תגובות