כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון למרק עם כיסונים במילוי סלמון של מסעדת שאלוט

מראש חודש אב משיקה שאלוט תפריט דגים מגוון ומיוחד לתשעת הימים עם מבחר דגי ים ובריכה על הגריל או מאודים, ומנות ממתכונים מסורתיים של יהודי קווקאז ומזרח אירופה בפרשנות של השף מיכאל אמאייב. הנה מתכון למרק דגים עם כיסונים מהמטבח הרוסי אותו היו מכינים בימי קיץ החמים (מתכונים, אוכל)

2
kikar.co.il בשיתוף שאלוט | מקודם | ג' באב | 26.07.17
מרק דגים עם כיסונים במילוי סלמון
מרק דגים עם כיסונים במילוי סלמון (צילום: אבי ששון)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
פרווה

לכיסונים:

  • 500 גרם קמח חיטה בהירה, מנופה
  • 1 ביצה
  • 200 מ"ל מים חמים
  • 1/2 כפית מלח שולחן

למילוי הכיסונים:

  • 600 גרם פילה סלמון או מוסר ים
  • 1 בצל
  • מלח ופלפל שחור

למרק:

  • 2 ליטר מים
  • 4-6 יחידות מיקס ראשי דגים, זנבות ועצמות
  • 200 גרם פילה סלמון
  • 1 גזר, חתוך לקוביות גדולות
  • 1 בצל, חתוך לקוביות גדולות
  • זר פטרוזיליה טרייה ונקייה
  • 1 עגבנייה, חתוכה לרבעים

אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת הכיסונים:
1. בקערה, מערבבים את הקמח, המים, המלח והביצה ולשים לבצק שנפרד בקלות מהדפנות. מכסים ונותנים לבצק לנוח בצד במשך כשעה.

בזמן שהבצק נח מכינים את המרק ואת המילוי:
2. מרתיחים את המים למרק, מוסיפים את ראשי הדגים ומבשלים במשך חצי שעה (לא יותר). מוציאים את ראשי הדגים ומסננים את הציר (את ציר הדגים מומלץ להכין מראש ולשמור במקפיא או במקרר).

הכנת המילוי:
3. מעבירים דרך מטחנה את הדגים והבצל לתוך קערה. אפשר להשתמש בכמה סוגים של דגים, למשל מוסר ים וסלמון משלימים זו את זה בטעמים. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.

4. במחבת יבשה (ללא שמן), מטגנים את קוביות הגזר והבצל (מי שאוהב יכול להוסיף גם פלפלים מתוקים בצבעים שונים), ומוסיפים לסיר עם ציר הדגים יחד עם פילה הסלמון. מתבלים את המרק במלח ופלפל שחור לפי הטעם. קושרים את זר הפטרוזיליה עם חוט כדי שבסיום הבישול ניתן יהיה להוציאו בשלמותו מהמרק ומכניסים גם אותו לסיר. מבשלים במשך כ-30 דקות עד שהגזר מתחיל להתרכך.

מרכיבים את הכיסונים:
5. מרדדים את הבצק לשכבה דקה מאוד וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 5 ס"מ. במרכז כל עיגול שמים ככפית מילוי. חשוב לא להגזים עם המילוי כדי שהכיסונים יסגרו היטב ולא יתפרקו בבישול.

סוגרים את הכיסונים עם ידיים מקומחות בצורת קונכיה (או בצורה אחרת), באופן הבא:

6. מוציאים את זר הפטרוזיליה מתוך סיר המרק ומכניסים את הכיסונים אחד אחד ואת רבעי העגבנייה. מבשלים במשך כ-5 דקות עד שהכיסונים יצופו.

מגישים מיד בצלחות עמוקות עם בצל ירוק.

שאלוט - מסעדת בשרים כשרה למהדרין. הברזל 3 רמת החייל, תל אביב | טלפון: 03-732-4411. משגיח במקום. shallot.co.il

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
דגים

מושט מבושל עם ירקות: טעים במיוחד לכבוד שבת

ורד כהן | 28.12.23

בטוב טעם

קציצות טונה פיקנטיות לארוחת צהריים

כיכר אוכל | 27.12.23
ש

סטארקיסט מגישה:

סופגניות טונה מפנקות לערבי לביבות

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם

לרגל תשעת הימים

דג מושט ברוטב פסטו - לשמחות ולסתם שגרה

אוראל בראל | 24.07.23
ש

לרגל תשעת הימים

עם סטארקיסט המנה טעימה יותר

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

מה נאכל היום?

עסיסי בקטע אחר: פילה סלמון מושחר

כיכר אוכל | 01.03.23

לכבוד שבת

לא צריך מנה עיקרית: סלמון צרוב עם בטטות מתובלות

כיכר אוכל | 19.01.23

מה נאכל היום?

מפנקות ב-35 דקות: קערות סלמון ואורז

כיכר אוכל | 16.01.23

מה נאכל היום?

מבחוץ פריכות, מבפנים נימוחות: קציצות סלמון אפויות

כיכר אוכל | 08.11.22
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה נאכל היום?

ברבע שעה בלבד: דג מצופה פירורים ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 07.09.22

לכבוד שבת

פילה אמנון בסגנון מרוקאי אותנטי

חיה דר | 25.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

סלמון צרוב ברוטב ויניגרט הדרים וג'ינג'ר

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 03.08.22
ש

מה אוכלים בתשעת הימים?

שווארמה דגים בטורטיה עם טחינה עמבה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

להילחם בשדה הקרב הדיגיטלי

מהפכת הסייבר של המגזר החרדי

כיכר בשיתוף סייבלו | מקודם

מה אוכלים בתשעת הימים?

קציצות דגים עסיסיות ברוטב פלפלים פיקנטי

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 01.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושט בציפוי זעתר פריך לצד סלט נקטרינות

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

מיוחד לשבועות

סלמון בטריאקי עם פסטה וירקות מוקפצים

אוראל בראל | מקודם

מיוחד לשבועות

מהיר וחגיגי: לברק ממולא בעשבי תיבול

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.05.22
ש

בדיקת התאמה בחינם

מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

כיכר בשיתוף קייר | מקודם
ש

מיוחד לשבועות

שיפודי סלמון וכרישה לצד בטטות מדורה

הדסה בן מוחא בשיתוף אלקטרולוקס | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סיגר אפוי במילוי דגים עסיסי והמון טחינה בצד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סביצ'ה חגיגי לשבועות (או צהריים מפנקת)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם