כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לקציצות טונה אפויות עם סלט עגבניות ולימון

השפית מורן פינטו עם פרשנות מרעננת למנת הפלאפל הקלאסית: קציצות טונה אפויות שמגישים לצד סלט עגבניות, לימון ופטרוזיליה. הטחינה, החריף ושאר תוספות יצירתיות אחרות - עליכם (אוכל)

4
מורן פינטו | כיכר השבת | א' באדר א' | 06.02.19
קציצות טונה אפויות
קציצות טונה אפויות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

לקציצות:

  • 200 גרם טונה בשמן, מסוננת
  • 3 ביצים
  • 1/2 כף שטוחה מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 20 עלי בזיליקום, קצוצים דק
  • 6 שיני שום, קצוצות

לסלט:

  • 2 לימונים שלמים, קצוצים דק בקליפתם
  • 5 עגבניות, חתוכות לקוביות קטנות
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
  • מלח
  • שמן זית

אופן ההכנה:

1. בקערה, מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות, מגלגלים לכדורים לא גדולים ושווים בגודלם ומועכים קלות.

2. מסדרים את הקציצות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות.

3. במקביל, מערבבים היטב את כל מרכיבי הסלט, ומתבלים במלח ושמן זית. ממלאים פיתות ב-3 קציצות, מוסיפים 2-3 כפות מהסלט ושאר תוספות אהובות ומגישים מיד.

תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
אפשרי משהו אחר במקום בזיליקום?
שרון07.02.19
אפשר להחליף בכוסברה או בפטרוזיליה.
הילה28.02.19
1
מה אפשר במקום בזיליקום?
שרון07.02.19
אולי גם יעניין אותך
דגים

מושט מבושל עם ירקות: טעים במיוחד לכבוד שבת

ורד כהן | 28.12.23

בטוב טעם

קציצות טונה פיקנטיות לארוחת צהריים

כיכר אוכל | 27.12.23

לרגל תשעת הימים

דג מושט ברוטב פסטו - לשמחות ולסתם שגרה

אוראל בראל | 24.07.23

מה נאכל היום?

עסיסי בקטע אחר: פילה סלמון מושחר

כיכר אוכל | 01.03.23

לכבוד שבת

לא צריך מנה עיקרית: סלמון צרוב עם בטטות מתובלות

כיכר אוכל | 19.01.23
ש

בשיתוף אנשי מקצוע

האם אתה תהיה מה"משפיענים" שמשנים באמת אלפי בתים בישראל?

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם

מה נאכל היום?

מפנקות ב-35 דקות: קערות סלמון ואורז

כיכר אוכל | 16.01.23

מה נאכל היום?

מבחוץ פריכות, מבפנים נימוחות: קציצות סלמון אפויות

כיכר אוכל | 08.11.22

מה נאכל היום?

ברבע שעה בלבד: דג מצופה פירורים ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 07.09.22

לכבוד שבת

פילה אמנון בסגנון מרוקאי אותנטי

חיה דר | 25.08.22
ש

מבצעים של פעם בשנה

מוסד הרב קוק; לא הספקתם להגיע למכירה? כנסו >>

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

מה אוכלים בתשעת הימים?

סלמון צרוב ברוטב ויניגרט הדרים וג'ינג'ר

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 03.08.22
ש

מה אוכלים בתשעת הימים?

שווארמה דגים בטורטיה עם טחינה עמבה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה אוכלים בתשעת הימים?

קציצות דגים עסיסיות ברוטב פלפלים פיקנטי

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 01.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושט בציפוי זעתר פריך לצד סלט נקטרינות

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם
ש

מיוחד לשבועות

סלמון בטריאקי עם פסטה וירקות מוקפצים

אוראל בראל | מקודם

מיוחד לשבועות

מהיר וחגיגי: לברק ממולא בעשבי תיבול

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.05.22
ש

מיוחד לשבועות

שיפודי סלמון וכרישה לצד בטטות מדורה

הדסה בן מוחא בשיתוף אלקטרולוקס | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סיגר אפוי במילוי דגים עסיסי והמון טחינה בצד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

בדוק!!

הלוואת חג מיוחדת 30,000 ש"ח ללא ריבית

כיכר בשיתוף מרכנתיל | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סביצ'ה חגיגי לשבועות (או צהריים מפנקת)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם