כיכר השבת

לגזור ולשמור

5 כללי מפתח לטיגון מוצלח של כל פילה דג ומתכון נהדר

החלטתם לטגן דגים לצהריים משפחתי? הנה 5 כללים שחשוב להקפיד עליהם לקבלת דגים זהובים ופריכים והתיבול יעטוף אותם היטב, ומתכון מקטגוריית "לגזור ולשמור" שיעבוד עם כל פילה דג (מתכונים, אוכל)

3
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ב בחשוון | 20.11.19
פילה דג מטוגן
פילה דג מטוגן (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 פילטים דקים של כל דג, במשקל 150 גרם, עם או בלי עור
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/4 כוס קמח, מנופה
  • 1 כפית פפריקה (לא חובה)
  • 2-3 כפות שמן קנולה / צמחי

אופן ההכנה:

איך לטגן כל פילה דג בצורה מושלמת? 3 כללים שחשוב לשמור:

1. השתמשו במחבת עם תחתית כבדה. מחבת בעלת תחתית דקה תגרום לכך שהדגים יהיו קרובים מדי לאש הכיריים והתוצאה - השחמה מהירה מדי ובישול לא אחיד של הדגים.

2. מחממים את המחבת לפני שמוסיפים את השמן. זו דרך מעולה לוודא שהשמן יגיע לטמפרטורה הנכונה ולא יהיה חם מדי (טעות נפוצה).

3. אם הדג נדבק למחבת, אל תזיזו אותו. הוא ישתחרר באופן טבעי כשהטיגון יושלם.

4. סופגים כל רטיבות מהדגים בעזרת טפיחות עדינות עם נייר סופג - הכלל הזה חשוב במיוחד עם דגים קפואים שהופשרו.

5. מנערים היטב לאחר ציפוי הדגים בקמח, כיוון שיותר מדי קמח גורם להתנתקות הציפוי הפריך.

וכעת, נעבור להכנת הדגים:

1. לאחר ספיגת הנוזלים מהדגים, מתבלים אותם היטב במלח ופלפל שחור משני הצדדים.

2. בצלחת רדודה, מערבבים את הקמח והפפריקה ומצפים את הדגים משני הצדדים - לוחצים בחוזקה כדי שהקמח יידבק ואז מנערים היטב להסרת עודפים.

3. מחממים מחבת עם תחתית כבדה על אש בינונית-גבוהה עד שעולים ממנה אדים קלים. מוסיפים את השמן ומזיזים את המחבת כך שהוא יכסה את כל התחתית - הוא יתחמם מיד.

4. מוסיפים את הדגים - הם אמורים לתסוס מיד. מנערים קלות את המחבת כדי להזיז את הדגים. מטגנים במשך 2 דקות עד שהדג זהוב ופריך מצד אחד, לוחצים עליו בעדינות ואז הופכים. מטגנים שוב במשך 2 דקות ומוציאים לצלחת. מגישים מיד, חם, עם כל תוספת אהובה.

יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות

תוכן שאסור לפספס
3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
למה דג בלי עור במחבט מתפורר ?
ללא שם01.02.21
2
בלי ביצה???? רק קמח וזהו ואין טבילה בביצה לפני או אחרי????
אבי20.11.19
1
איך שומרים פילה דג לאחר טיגון למשך 4 שעות?
אוהב דגים12.04.21
אולי גם יעניין אותך
דגים
ש

סופגניות טונה מפנקות לערבי לביבות

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם

לרגל תשעת הימים

דג מושט ברוטב פסטו - לשמחות ולסתם שגרה

אוראל בראל | 24.07.23
ש

לרגל תשעת הימים

עם סטארקיסט המנה טעימה יותר

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם

מה נאכל היום?

עסיסי בקטע אחר: פילה סלמון מושחר

כיכר אוכל | 01.03.23

לכבוד שבת

לא צריך מנה עיקרית: סלמון צרוב עם בטטות מתובלות

כיכר אוכל | 19.01.23
ש

מודל מנצח

להיות בעל עסק בינלאומי בלי סחורה ושילוח

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

מה נאכל היום?

מפנקות ב-35 דקות: קערות סלמון ואורז

כיכר אוכל | 16.01.23

מה נאכל היום?

מבחוץ פריכות, מבפנים נימוחות: קציצות סלמון אפויות

כיכר אוכל | 08.11.22

מה נאכל היום?

ברבע שעה בלבד: דג מצופה פירורים ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 07.09.22

לכבוד שבת

פילה אמנון בסגנון מרוקאי אותנטי

חיה דר | 25.08.22
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה אוכלים בתשעת הימים?

סלמון צרוב ברוטב ויניגרט הדרים וג'ינג'ר

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 03.08.22
ש

מה אוכלים בתשעת הימים?

שווארמה דגים בטורטיה עם טחינה עמבה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה אוכלים בתשעת הימים?

קציצות דגים עסיסיות ברוטב פלפלים פיקנטי

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 01.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושט בציפוי זעתר פריך לצד סלט נקטרינות

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם
ש

מיוחד לשבועות

סלמון בטריאקי עם פסטה וירקות מוקפצים

אוראל בראל | מקודם

מיוחד לשבועות

מהיר וחגיגי: לברק ממולא בעשבי תיבול

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.05.22
ש

מיוחד לשבועות

שיפודי סלמון וכרישה לצד בטטות מדורה

הדסה בן מוחא בשיתוף אלקטרולוקס | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סיגר אפוי במילוי דגים עסיסי והמון טחינה בצד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סביצ'ה חגיגי לשבועות (או צהריים מפנקת)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם