כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לדגים מרוקאים ברוטב פיקנטי עם גרגרי חומוס וירקות

יש מאכל אחד שאני מחכה לו כל השבוע: הדגים של שבת - לטבול את החלה שיצאה מהתנור ברוטב עם השום הרך והגזר - וואו, תענוג. זה אוכל של בית מבחינתי. בעיקרון, המתכון הזה תופס על כל דג שתרצו, אבל אני הכי אוהבת דג סלמון ועדיף פילה (מתכונים, אוכל)

4
דניאלה שרביט | כיכר השבת | ח' בניסן | 02.04.20
דגים מרוקאים ברוטב פיקנטי עם גרגרי חומוס וירקות
דגים מרוקאים ברוטב פיקנטי עם גרגרי חומוס וירקות (צילום: מתוך האינסטגרם danielafooood@)
זמן הכנה55 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 6 נתחי פילה סלמון
  • ראש וחצי שום, כל השיניים קלופות, חציין שלמות וחציין כתושות
  • 4-5 גזרים, מקולפים ופרוסים אלכסונית
  • 1 גמבה, חתוכה לרצועות
  • 1 פלפל חריף
  • חבילת כוסברה שלמה, קצוצה
  • 2 פלפלים חריפים יבשים
  • 1 כף גדושה רסק עגבניות
  • 3 כפות גדושות פפריקה מתוקה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • מעט כמון
  • 1 קופסת שימורים של גרגרי חומוס
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 כוסות מים

אופן ההכנה:

1. בסיר רחב שופכים שמן בנדיבות ומוסיפים פנימה את שיני השום השלמות, הפלפל החריף, הפלפלים היבשים, כף אחת מהפפריקה, הכמון, פלפל שחור ומלח ומערבבים - זה פותח את התבלינים ונותן טעם חזק יותר.

2. מוסיפים את הגזר, הגמבה, החומוס והמים.

3. מוסיפים את רסק העגבניות, כף נוספת מהפפריקה ואת רוב הכוסברה הקצוצה ומכסים את הסיר. נותנים לרוטב להתבשל במשך כ-20 דקות.

4. לבינתיים, בקערה קטנה מניחים את הכוסברה הקצוצה הנותרת, מעט שמן, את כף הפפריקה הנותרת ואת השום הכתוש וטוחנים בבלנדר ידני. מניחים בצד את הרוטב הזה שימרח על הדגים יותר מאוחר.

5. מכניסים את הדגים לסיר עם הרוטב ומבשלים במשך 20 דקות. לאחר מכן, מורחים מעל את הרוטב ומבשלים במשך 10-15 דקות נוספות. לקראת סוף הבישול, אם רואים שיש הרבה נוזלים, פותחים את המכסה ומצמצמים.

תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
כורכום בחיים לא שמה בדג מרוקאי (אימי מרוקאית של פעם ועושה כך בדיוק חוץ מרסק עגבניות)
הכי מתאים כמון03.04.20
2
ולהוריד את הכמון לא קשור..בתור אחת שמכינה את המתכון הזה כבר 11 שנה
מתכון אליפות02.04.20
אני לא מרוקאי אך מכין את המתכון הזה לבד מעצמי כבר כמה שנים לא שם כמון אלא כורכום והטעם מעדן דלישס
לא מרוקאי21.04.21
1
פשוט מושללםםם מתכון מדהים המשלב אוטנטיות של הטעם האמיתי המקוראי...
מרוקאית 02.04.20
אולי גם יעניין אותך
דגים
ש

סופגניות טונה מפנקות לערבי לביבות

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם

לרגל תשעת הימים

דג מושט ברוטב פסטו - לשמחות ולסתם שגרה

אוראל בראל | 24.07.23
ש

לרגל תשעת הימים

עם סטארקיסט המנה טעימה יותר

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם

מה נאכל היום?

עסיסי בקטע אחר: פילה סלמון מושחר

כיכר אוכל | 01.03.23

לכבוד שבת

לא צריך מנה עיקרית: סלמון צרוב עם בטטות מתובלות

כיכר אוכל | 19.01.23
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם

מה נאכל היום?

מפנקות ב-35 דקות: קערות סלמון ואורז

כיכר אוכל | 16.01.23

מה נאכל היום?

מבחוץ פריכות, מבפנים נימוחות: קציצות סלמון אפויות

כיכר אוכל | 08.11.22

מה נאכל היום?

ברבע שעה בלבד: דג מצופה פירורים ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 07.09.22

לכבוד שבת

פילה אמנון בסגנון מרוקאי אותנטי

חיה דר | 25.08.22
ש

יום פתוח בזום

בוגרי תואר ראשון? זו הדרך שלכם להתקדם לקריירה מצליחה

כיכר בשיתוף העברית | מקודם

מה אוכלים בתשעת הימים?

סלמון צרוב ברוטב ויניגרט הדרים וג'ינג'ר

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 03.08.22
ש

מה אוכלים בתשעת הימים?

שווארמה דגים בטורטיה עם טחינה עמבה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה אוכלים בתשעת הימים?

קציצות דגים עסיסיות ברוטב פלפלים פיקנטי

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 01.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושט בציפוי זעתר פריך לצד סלט נקטרינות

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים

האברך הזה קנה בית בבניין מפואר בגוש דן >>

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם
ש

מיוחד לשבועות

סלמון בטריאקי עם פסטה וירקות מוקפצים

אוראל בראל | מקודם

מיוחד לשבועות

מהיר וחגיגי: לברק ממולא בעשבי תיבול

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.05.22
ש

מיוחד לשבועות

שיפודי סלמון וכרישה לצד בטטות מדורה

הדסה בן מוחא בשיתוף אלקטרולוקס | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סיגר אפוי במילוי דגים עסיסי והמון טחינה בצד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

זה וואו

יש תחליף לנדל"ן: אתר שמייצר הכנסה חודשית

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סביצ'ה חגיגי לשבועות (או צהריים מפנקת)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם