כיכר השבת

מה אוכלים בתשעת הימים?

מתכון לסלמון צרוב ברוטב ויניגרט הדרים וג'ינג'ר

לא להיבהל מהשם המפוצץ! מדובר באחת המנות הקלילות והטעימות שתכינו השבוע - מהמטבח של אלימלך לוין. פילה סלמון על העצם שנצרב קלות ברוטב חמצמץ נפלא ועובר לתנור לאפייה קצרה (מתכונים, אוכל)

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ו' באב | 03.08.22
סלמון צרוב ברוטב ויניגרט הדרים וג'ינג'ר
סלמון צרוב ברוטב ויניגרט הדרים וג'ינג'ר (צילום: אבי לביא)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 פילה סלמון על העצם
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
  • ג'ינג'ר באורך 2 ס"מ, מקולף
  • 1 כף רוטב סילאן
  • חופן בזיליקום טרי קצוץ
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

לוויניגרט הדרים:

  • 2 כפות שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • מיץ מחצי תפוז
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר מגורד
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה:

1. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים 2 כפות שמן זית. יוצקים מעל 1/2 כוס מיץ תפוזים וכף סילאן, מוסיפים את הבזיליקום, מלח, פלפל שחור וג'ינג'ר ועל הכל מניחים את הדגים. צורבים אותם קלות ומוציאים אותם למגש אפייה.

2. יוצקים על הדגים את הרוטב שהצטבר המחבת, מערבבים בקערה את כל רכיבי הוויניגרט ויוצקים מעל הדגים.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 14 דקות. מוציאים ומגישים מיד.

לכל המתכונים של אלימלך לוין - לחצו כאן

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
דגים

מושט מבושל עם ירקות: טעים במיוחד לכבוד שבת

ורד כהן | 28.12.23

בטוב טעם

קציצות טונה פיקנטיות לארוחת צהריים

כיכר אוכל | 27.12.23
ש

סטארקיסט מגישה:

סופגניות טונה מפנקות לערבי לביבות

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם

לרגל תשעת הימים

דג מושט ברוטב פסטו - לשמחות ולסתם שגרה

אוראל בראל | 24.07.23
ש

לרגל תשעת הימים

עם סטארקיסט המנה טעימה יותר

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

מה נאכל היום?

עסיסי בקטע אחר: פילה סלמון מושחר

כיכר אוכל | 01.03.23

לכבוד שבת

לא צריך מנה עיקרית: סלמון צרוב עם בטטות מתובלות

כיכר אוכל | 19.01.23

מה נאכל היום?

מפנקות ב-35 דקות: קערות סלמון ואורז

כיכר אוכל | 16.01.23

מה נאכל היום?

מבחוץ פריכות, מבפנים נימוחות: קציצות סלמון אפויות

כיכר אוכל | 08.11.22
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם

מה נאכל היום?

ברבע שעה בלבד: דג מצופה פירורים ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 07.09.22

לכבוד שבת

פילה אמנון בסגנון מרוקאי אותנטי

חיה דר | 25.08.22
ש

מה אוכלים בתשעת הימים?

שווארמה דגים בטורטיה עם טחינה עמבה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה אוכלים בתשעת הימים?

קציצות דגים עסיסיות ברוטב פלפלים פיקנטי

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 01.08.22
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושט בציפוי זעתר פריך לצד סלט נקטרינות

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

מיוחד לשבועות

סלמון בטריאקי עם פסטה וירקות מוקפצים

אוראל בראל | מקודם

מיוחד לשבועות

מהיר וחגיגי: לברק ממולא בעשבי תיבול

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 31.05.22
ש

מיוחד לשבועות

שיפודי סלמון וכרישה לצד בטטות מדורה

הדסה בן מוחא בשיתוף אלקטרולוקס | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

יותר קל ממה שאתם חושבים

איפה עוד תקבלו 52 שקל לשעה?

כיכר בשיתוף מטרופולין | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סיגר אפוי במילוי דגים עסיסי והמון טחינה בצד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

שבועות - התחלנו

סביצ'ה חגיגי לשבועות (או צהריים מפנקת)

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם