כיכר השבת

דרך חדשה לעשות לחם: מתכון לפוקצ'ה חמה

מאפה הפוקצ'ה האיטלקי הוא למעשה טוויסט מהיר להכנת לחם. עם עשבי תיבול פיקנטיים ומטבל טוב תקבלו ארוחה מוצלחת במיוחד. מורן פינטו עם מתכון מיוחד לפוקצ'ה חמה (מתכונים, אוכל)

9
מורן פינטו | כיכר השבת | ח' בכסלו | 22.11.12
פוקצ'ה חמה, דרך חדשה לאכול לחם
פוקצ'ה חמה, דרך חדשה לאכול לחם (צילום: shutterstock)
זמן הכנה75 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק״ג קמח לבן מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 750 מ״ל מים פושרים
  • 40 גר׳ סוכר
  • 30 גר׳ מלח
  • 3 שיני שום
  • שמן זית למריחה
  • מלח גס לפיזור

אופן ההכנה:

• מערבבים בקערה את הקמח והשמרים, מוסיפים את המים, הסוכר והמלח ולשים לבצק אחיד. לאחר מכן, מכסים את הקערה ומניחים בצד להתפחה.

• לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו ל-15 כדורים שווים, מניחים אותם בנפרד על משטח רחב ומכסים את הכדורים במגבת להתפחה שנייה.

• מחממים את התנור על 250 מעלות.

• לאחר שהכדורים תפחו, מרדדים כל כדור למלבן בעובי 1 סנטימטר.

• כותשים את שיני השום, מורחים שמן זית על כל מלבן ומפזרים מעל את השום הכתוש והמלח הגס.

• מכניסים לתנור שחומם מראש לאפיה של 10 דקות, עד שהפוקצ'ות זהובות משני הצדדים.

תוכן שאסור לפספס
9 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
4
מידי מלוח!!!
טובה25.11.12
3
זה נראה טעים!! וקל...אני במטבח
רעבה22.11.12
2
הייתי צריכה רק כ 600 מ"ל
טובה25.11.12

הצגת כל התגובות

1
שמתי במקום בצל , השום כבד מידי, לטעמי.
רות25.11.12
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

לשובע ולא לרזון:

מאכילים את העניים – ומקבלים את הקמיע של ר' ישעי'לה

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22