כיכר השבת

יותר טעים מלחם: מתכון משודרג למצה בריי מלוחה

גם אם אתם אוכלים שרויה, המצות לא תמיד עוברות טוב בגרון. מצה בריי הוא המתכון עתיק היומין לשידרוג המצות • מדור צרכנות נבונה מגיש את הגרסה הזולה, הטעימה והפשוטה של המתכון המסורתי (מתכונים, אוכל)

8
שושי מילר | כיכר השבת | י"ז בניסן | 28.03.13
מצה בריי: מוציאים מהמחבת פורסים למשולשים ומגישים
מצה בריי: מוציאים מהמחבת פורסים למשולשים ומגישים (צילום: shutterstock)

מתכון למצה בריי מלוחה

החומרים ל-2 מנות

• 4 ביצים טרופות

• 4 מצות מכונה שמורות

•חצי כוס מים

• שמנת מתוקה לפי הטעם

• חמאה לטיגון

• מלח ופלפל

כך תכיני מצה ברייט מושלמת

• מרסקים את המצות לפיסות קטנות בגודל 2-3 ס"מ ומעבירים לקערה.

• מוסיפים את המים וממתינים עד שיספגו במצות.

• מוספים את הביצים הטרופות, ואם החלטתם להוסיף גם שמנת הוסיפו אותה כעת.

• טגנו על מחבת עם חמאה ותבלו במלח ופלפל.

• אפר להוסיף עשבי תיבול, בצל ופטריות לפי הטעם. החלטתם להעשיר את המנה בעשיבי תיבול או בצל? טגנו אותם לפני במעט חמאה.

תוכן שאסור לפספס
8 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
5
4 מצות 2 ביצים (או 3) חלב בכמות שיהיה עיסה רטובה מאד ואפילו שרויה בזה מעט, וחלס- למחבת. רק שלא יהיה יבש מידי.
מיכה29.03.13
4
ב"ה אני מטגן רק עם ביצים ושמן בשביל שלא יהא שרויה וזה טעם גן עדן לא צריך יותר....
יוס29.03.13
אבל אני לא זוכר כמה ביצים צריך למצה?
כתריאל מנשה29.03.13
3
הפריד את החלבון מהביצים והקציף , הוסף החלבון המוקצף למצות ערבב היטב ובעדינות הוסף החלמון למצות המתובלות ערבב והוסף החלמון המוקצף , יביא " מצה בריט" אוורירי וטעים !!!
מאירקה31.03.18

הצגת כל התגובות

2
בזמן בית המקדש היו אוכלים את הקרבן פסח שנוטף רטיבות עם מצה, ומה עשו אלו שלא אוכלים שרויה?! כנראה שבזמן בית המקדש כולם אכלו שרויה וכדעת הגר"א שידע את כל התורה שניתנה בסיני
כובש ארץ ישראל31.03.13
1
מה קרה? פספסתם את הגברים שמכינים מצה בריי? גברים יהודים טובים כשרים עם ידיים חזקות לערבוב
אני אני אני08.03.18
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

הכרה בלימודי הסמינר

רוצה ללמוד תואר וחוששת מפגיעה באורח החיים? כנסי >>

כיכר בשיתוף אונ' בר אילן | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

אין מחירים כאלה!

מטורף: דירה על הים בפחות מ-16,000 שקלים למ"ר

כיכר בשיתוף פוואר גרופ | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22