כיכר השבת

לא תפסיקו לאכול: מתכון למקלות לחם עם גבינות וזיתים

מתכון מעולה לנשנוש ביניים משביע: מקלות לחם פריכים עם גבינות וזיתים שקשה לסרב להם. אם מוסיפים להם סלט גדול ורענן ומתבלים שונים, מקבלים ארוחה טעימה ומשביעה (מתכונים, אוכל)

4
מורן פינטו | כיכר השבת | ח' באב | 04.08.14
מקלות לחם שלא תפסיקו לאכול
מקלות לחם שלא תפסיקו לאכול (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 1/2 קילו קמח לבן
  • 1 כף אבקת אפיה
  • 1 ביצה
  • 1 גביע גבינה לבנה
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/2 1 כוסות גבינות קשות מגורדות (לבחירתכם - בולגרית, פטה, קשקבל, עמק)
  • 1/2 כוס פירורי גבינת פרמז'ן
  • 3/4 כוס זיתים מגולענים קצוצים

אופן ההכנה:

• מחממים את התנור לחום גבוה של 190-200 מעלות.

מגרדים בעזרת פומפיה את הגבינות הקשות, וקוצצים דק את הזיתים.

• מנפים את הקמח לקערה ומוסיפים מעליו את הגבינות המגורדות, הזיתים הקצוצים, אבקת האפיה, הביצה, שמן הזית, גביע הגבינה ומערבבים הכל היטב.

• לשים את התערובת בקערה עד לקבל בצק אחיד ורך לעבודה.

• מעבירים את בצק למשטח עבודה נוח ויוצרים ממנו צורת גליל ארוך.

• בעזרת סכין חדה, פורסים את גליל הבצק ל-12 חלקים שווים, ויוצרים גליל (מקל) מאורך מכל חלק.

• מרפדים תבנית בנייר אפיה, מניחים עליה את המקלות ומעל מפזרים את גבינת הפרמז'ן.

• מכניסים לתנור לאפיה של 20 דקות, עד שהמקלות זהובים.

אופן ההגשה: בשל שילוב הגבינות במתכון, המקלות יוצאים פריכים ואפשר לנשנש אותם על 'יבש', או להגיש לצד סלט רענן ומתבלים שונים.

4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
אחלה מתכון
סבתא14.08.14
2
עם חצי מהכמות קמח מלא וחצי קמח לבן
בת תלתל04.08.14
1
ככמות-כמה חתיכות יוצא מהמתכון??????
אנונימי04.08.14
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

הרי אתה מקדש!

מאות כבר הוכשרו: קורס מקיף לעריכת חופה וקידושין

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

לכולם ובחינם

זאת הארץ שלנו ולא נפסיק לטייל בה >>

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

עסקת אקזיט נדירה

הייתם מאמינים? התפנו קרקעות בהרצליה!

כיכר בשיתוף פדרמן | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22