כיכר השבת

מתכון לבורקס במילוי תפוחי עץ תוך 20 דקות

מינימום מאמץ ומקסימום תוצאה: מתכון לבורקס במילוי תפוחי עץ תוך 20 דקות - מאפה בצק עלים חם, מפנק וחורפי שאפשר להכין חלבי או פרווה ובשתי הגרסות, הטעם נהדר. רוצים להרשים יותר? הוסיפו זיגוג וניל מתוק (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | י"א בטבת | 23.12.15
בורקס במילוי תפוחי עץ תוך 20 דקות
בורקס במילוי תפוחי עץ תוך 20 דקות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 200 גרם בצק עלים מופשר
  • 14 גרם חמאה או מחמאה
  • 2 תפוחים בינוניים מזן גרנד סמית'
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 1 כף קורנפלור
  • 1/2 לימון - למיץ וגרידת הקליפה
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1/8 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1/8 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה
  • לזיגוג:
  • 1 כוס אבקת סוכר
  • 2 כפות חלב או חלב סויה
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן הכנת בורקס תפוחי עץ:

רגע לפני: מינימום מאמץ ומקסימום תוצאה: מתכון לבורקס במילוי תפוחי עץ תוך 20 דקות - מאפה בצק עלים חם, מפנק וחורפי שאפשר להכין חלבי או פרווה ובשתי הגרסות, הטעם נהדר. ואם אתם רוצים להרשים את האורחים שנחתו עליכם בלי התראה, הוסיפו זיגוג וניל מתוק.

כמות ל-4 בורקסים גדולים או 8 קטנים

• מפשירים את בצק העלים (40 דקות על השיש יעשו את העבודה), ומחממים את התנור ל-200 מעלות.

• מקלפים וחותכים את התפוחים לקוביות.

• סוחטים את חצי הלימון לכלי, ובעזרת המשטח הדק בפומפייה, מגרדים את קליפת הלימון. שומרים בצד לשימוש בהמשך.

• ממיסים במחבת גדולה את החמאה (או המחמאה) על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים את קוביות התפוחים ומבשלים במשך 2 דקות, ומדי פעם מערבבים.

• מוסיפים למחבת את מיץ הלימון, הסוכר החום, הקורנפלור, הקינמון, אגוז המוסקט, הג'ינג'ר וגרידת הלימון. מערבבים ומבשלים במשך 3 דקות, עד שניתן לנעוץ בקלות סכין בתפוחים והרוטב סמיך. מסירים מהאש, ומערבבים פנימה את תמצית הווניל. מניחים בצד לצינון.

• פותחים את בצק העלים על משטח עבודה מקומח קלות, ובעזרת סכין חדה, מחלקים אותו ל-4 או 8 ריבועים שווים.

• טורפים את הביצה עם כף מים, ומברישים את הריבועים בקצוות, מעין 'מסגרת', מה שיקל על חיבורם בהמשך.

• במרכז כל ריבוע מניחים כף נדיבה ממלית התפוחים, מקפלים לחצי באלכסון למשולשים ומהדקים היטב את הקצוות.

• מסדרים את המשולשים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, וחורצים שני חריצים קטנים בחלק העליון של כל משולש. ניתן לבזוק מעל המשולשים אבקת סוכר.

• אופים במשך 15-18 דקות, עד שהבורקסים מקבלים גוון שחום-זהוב יפה. מוציאים מהתנור, ומניחים על רשת לצינון במשך 10 דקות.

הכנת הזיגוג: מקציפים יחד את כל חומרי הזיגוג - מוסיפים יותר חלב לזיגוג דליל או יותר אבקת סוכר - לזיגוג סמיך.

אופן ההגשה: מגישים את הבורקסים חמים ומזלפים עליהם את הזיגוג בנדיבות.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים!

הזוי: מזכיר בת"ת ניצל מחוב של מיליון שקל

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

יום פתוח בזום

בוגרי תואר ראשון? זו הדרך שלכם להתקדם לקריירה מצליחה

כיכר בשיתוף העברית | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22