כיכר השבת

מתכון לפוקצ'ות רכות מבצק שתמיד מצליח

חיה ללונק עם מתכון שאי אפשר לטעות איתו: מאפים רכים וריחניים ותוספות גמישות של ירקות וגבינות לבחירתכם - זה המקום לגלות יצירתיות. ארוחה משפחתית טעימה ומשביעה שתעשה לכולם טוב על הלב (מתכונים, אוכל)

חיה ללונק | כיכר השבת | ג' בתשרי | 12.09.18
פוקצ'ות רכות שתמיד מצליחות
פוקצ'ות רכות שתמיד מצליחות (צילום: חיה ללונק)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 4 כוסות קמח, מנופה
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1/2 1 כוסות מים פושרים
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • תוספות אפשריות: רצועות גמבה / בצל, פרוסות חצילים / בטטה, עשבי תיבול, גבינת עזים / גבינת פטה

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו לישה או ידנית, מעבדים יחד את כל מרכיבי הבצק, מלבד שמן הזית. כשהעיסה מתחילה להתאחד לבצק, מוסיפים את השמן וממשיכים לעבד את לקבלת בצק אחיד ונעים.

2. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים, מסדרים אותם בתבנית, מכסים במגבת ומניחים להתפחה למשך שעה.

3. משמנים את הידיים במעט שמן זית, ועל משטח עבודה נקי, פותחים כל חלק בצק לעיגול-אליפסה בעובי של 1 ס"מ פחות או יותר (ככל שהעובי דק יותר, הפוקצ'ה פריכה יותר).

4. מפזרים מעל תוספות אהובות (המלצה שלי: פרוסות בטטה עם תימין מיובש וזיתים פרוסים) ומלח גס, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד ששולי הפוקצ'ות משחימים היטב.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

 באורח חרדי

ישיבת טל חרמון - הבחירה המושלמת לנוער חרדי המעוניין להשכלה מקצועית

כיכר בשיתוף שניר חרמון שיאון | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

מרגש • צפו בראיון

התפילין של הזולת: סיפורים מרגשים מפרויקט החיבור בין יהודים

אסף מגידו | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

יום פתוח בזום

בוגרי תואר ראשון? זו הדרך שלכם להתקדם לקריירה מצליחה

כיכר בשיתוף העברית | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22