כיכר השבת

מתכון ללחם שמכינים במחבת במקום בתנור

אין לכם כוח לאפות? לכו על "לחם מטוגן" - הוא מזכיר פיתה, אך קראנצ'י יותר ואי אפשר למלא אותו מבפנים, אלא לשדך לו מלמעלה כל דבר שרוצים: בקטגוריית המלוחים - בשר, גבינות, ממרחים שונים עם ירקות או להפוך אותו לקינוח מתוק וחם עם שוקולד או קינמון (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ד באייר | 19.05.19
לחם שמכינים במחבת במקום בתנור
לחם שמכינים במחבת במקום בתנור (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 3 כוסות קמח, מנופה
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 60 גרם חמאה / מרגרינה, מומסת
  • 1 כוס מים, בטמפרטורת החדר
  • שמן צמחי לטיגון

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו לישה או בקערה גדולה בעזרת כף עץ, מערבבים את הקמח עם המלח, אבקת האפייה, החמאה והמים במהירות נמוכה, עד לשילוב. מגבירים למהירות בינונית ומעבדים עד לקבלת בצק חלק, במשך 2-3 דקות. אם עובדים ידנית, זמן הלישה צריך להיות 4-5 דקות.

2. מחלקים את הבצק ל-8 או 16 חלקים שווים (תלוי בגודל הלחמים שאתם רוצים), ומגלגלים כל חלק לכדור.

3. על משטח מקומח קלות, מרדדים לקוטר של כ-6 ס"מ, ובעזרת מזלג, מחוררים את כל שטח הבצק, כמו מצה.

4. מחממים שמן במחבת, ומניחים במחבת 2-3 עיגולי בצק בכל פעם. מטגנים במשך 3-4 דקות מכל צד, עד שמתקבל גוון זהוב-שחום יפה. מוציאים לנייר סופג ומגישים מיד.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

דיגיטלי, חכם ויעיל 

רכב חדש? חתונה בלי חובות? זה לא חלום רחוק! לחץ כאן >>

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

יותר קל ממה שאתם חושבים

איפה עוד תקבלו 52 שקל לשעה?

כיכר בשיתוף מטרופולין | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22