כיכר השבת

מתכונים לשבועות

מתכון לקיש בסיסי ו-3 מילויים שונים - מדריך וידאו

בסרטון מפורט, מורן פינטו מלמדת איך מכינים קיש מהבסיס עם שלושה מילויים שונים: פטריות, ברוקולי או בטטות. מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת קיש - ואתם תחליטו אם להכין אותם בגרסה אישית או פאי גדול (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת | ה' בסיון | 28.05.20
קיש בסיסי עם שלושה מילויים טעימים
קיש בסיסי עם שלושה מילויים טעימים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

לבסיס הקיש:
  • 100 גרם חמאה קרה
  • 1/2 1 כוסות קמח לבן, לאחר ניפוי
  • מעט מלח
  • 1/4 כוס מים קרים מאוד / מי קרח
למילוי:
  • 250 גרם שמנת מתוקה
  • 3 ביצים
  • פלפל לבן
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • פרחי ברוקולי / מחית בטטות מבושלות / פטריות פרוסות
  • גבינת צ'דר מגורדת
  • גבינת עיזים, פרוסה

אופן ההכנה:

צפו האופן ההכנה:

(צילום: מורן פינטו)

1. במעבד מזון עם להב לעיבוד, מניחים את החמאה, מעט מלח, רבע כוס מים קרים ומעבדים הכל בתהליך קצר - עיבוד יתר יפגע במרקם הבצק. בתחילה יתקבלו פירורי בצק וברגע שהם מתגבשים לכדור, מפסיקים את העיבוד.

2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.

3. בינתיים, מכינים את המילוי: במטריפה ידנית, טורפים את הביצים יחד עם השמנת. לאחר שמתקבל רוטב אחיד, ניתן לערבב פנימה 1/2 כוס גבינת צ'דר מגורדת, פרמזן, גבינת עיזים - וכל גבינה אחרת.

4. על משטח עבודה מקומח, מרדדים את הבצק לעובי הרצוי. כדאי לקמח גם את המערוך ותוך כדי הרידוד, להרים מדי פעם את הבצק, שלא יידבק למשטח.

5. מרפדים עם הבצק תבניות קיש אישיות או תבנית קיש גדולה.

6. מתבלים את רוטב המילוי בפלפל לבן ואגוז מוסקט, מערבבים ויוצקים את הרוטב בין תבניות הבצק. מוסיפים מעל את פרחי הברוקולי / מחית הבטטות / פרוסות הפטריות - או כל תוספת אהובה אחרת.

7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-40 דקות, עד ששולי הקיש זהובים והמילוי מתייצב.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

הבריאות שלכם קודמת

סל הריון מקיף - ההטבה שתלווה אתכן בחוויית ההריון

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22