כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפיצה בשרית פיקנטית בסגנון מקסיקני

מורן פינטו מנצלת את כל השאריות משבת לפיצה פיקנטית משובחת שתתחסל במהירות. ארוחה משפחתית משביעה ששווה כל דקת עבודה (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת | ח' בסיון | 31.05.20
פיצה בשרית בסגנון מקסיקני
פיצה בשרית בסגנון מקסיקני (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיקל
בשרי

לבצק הפיצה:

  • 1 ק"ג קמח, לאחר ניפוי
  • 2 כפות שמרים
  • 4 כפות סוכר
  • 2 כפות שמן זית
  • עד 1/2 2 כוסות מים פושרים
  • 1 כף מלח

לרוטב העגבניות:

  • 3 עגבניות, מגורדות
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1 כף שמן
  • מלח ופלפל שחור

לתוספת הבשר / עוף:

  • 1 בצל סגול גדול, קצוץ
  • 2 כוסות עוף מבושל קצוץ או בשר מפורר
  • 1/2 קופסת תירס משימורים, מסוננת
  • 1/2 קופסת שעועית אדומה משימורים, מסוננת היטב
  • 1 עגבנייה גדולה, חתוכה לקוביות
  • 1 כפית כמון
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2 כפית שבבי צ'ילי גרוס

תוספות אפשריות:

  • דוריטוס בטעם טבעי, שבור גס - לקראנצ'יות
  • רוטב סריראצ'ה - לחריפות

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:
1. בקערת המיקסר שמים את כל מרכיבי הבצק מלבד המלח ומעבדים במשך 2 דקות. מוסיפים את המלח ומעבדים 5 דקות נוספות.

2. מכסים את הקערה במגבת ומניחים להתפחה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

הכנת התוספת הבשרית:
3. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

4. מוסיפים את העוף או הבשר ומערבבים רק דקה אחת, ואז מוסיפים את השעועית, התירס והעגבנייה ומערבבים היטב יחד. מתבלים ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך 5 דקות, ומסירים מהאש.

5. במחבת קטנה על אש בינונית, מבשלים את כל מרכיבי רוטב העגבניות, עד לקבלת רוטב סמיך.

הרכבת הפיצה:
6. כשהבצק תופח מחלקים אותו ל-4 חלקים שווים. משטחים את החלקים בידיים משומנות לפאי בצק בעובי חצי סנטימטר, ומסדרים אותם בתבניות. ניתן כמובן להכין מהבצק פיצות אישיות.

7. מורחים את רוטב העגבניות על הבצק, מחלקים בין עיגולי הבצק את תערובת הבשר / העוף, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות, או עד ששולי הבצק זהובים מאוד.

8. מפזרים על הפיצות את שברי הדוריטוס ואופים עוד 7 דקות. מגישים מיד עם זילוף נדיב של רוטב סריראצ'ה, לצד סלט ירקות מרענן.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

לבעלי הון עצמי של ₪255,000

ההזדמנות: פרויקט יוקרתי בבני ברק, צמידות לפארק ירקון

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

טכנולוגיה למהדרין

להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22