כיכר השבת

מושלם לאירוח

מתכון ללחם ממולא בשר עם קראסט פריך ומענג

מורן פינטו מלמדת אותנו להכין כיכר לחם עם קראסט פריך ומענג ובפנים: הפתעה! מלית מדהימה של בשר מתובל היטב. תוספת לא צפויה שתהפוך את הארוחה למושלמת (מתכונים, אוכל)

1
מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"ב באב | 21.07.21
לחם ממולא בשר
לחם ממולא בשר (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

לבצק:

  • 500 גרם קמח לבן - מודדים לאחר הניפוי
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/4 1 כוסות מים

למלית הבשר:

  • 4 כפות שמן
  • 2 בצלים לבנים, קצוצים דק דק
  • 400 גרם בשר בקר טחון עם שומן
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/2 כפית בהרט
  • 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק

לציפוי:

  • אורגנו מיובש

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו לישה או בקערה רגילה, אם לשים ידנית, מערבבים את הקמח, השמרים, הסוכר והשמן, ואז מוסיפים את המים בהדרגה, תוך כדי שמעבדים. כשכל המים בפנים, ממשיכים לעבד את הבצק במשך 5 דקות עד לקבלת בצק רך ואחיד.

2. מכסים את קערת הבצק ומניחים להתפחה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי שמפוררים את הבשר עם כף עץ.

4. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מוסיפים קינמון, בהרט ורוטב צ'ילי מתוק, מערבבים הכל יחד עד שהטעמים נספגים ומכבים את האש. נותנים למלית להצטנן לגמרי.

5. על משטח עבודה נקי, מרדדים את הבצק למלבן, מניחים במרכז את מלית הבשר וסוגרים את הבצק לכיכר לחם שלמה ועגולה.

6. מניחים את כיכר הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים קלות במים ומפזרים מעל אורגנו לפי הטעם.

7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהלחם מקבל גוון זהוב-שחום עמוק ויפה.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
לחם מרוקאי שנקרא כירסה זה לא לחם זה פיתה פרנה אם מילוי בצל בשר ושומן( רצוי שומן כבש) הכי טוב בפרנה אם לא בתנור על גביי בלטה של ריצוף ואפשר גם במחבת לא מומלץ עדיף סיר פלא חשמלי של פעם מאלומיניום
ללא שם23.07.21
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22