כיכר השבת

תוצרת בית

מתכון למקלות בייגל ירושלמי שיעשו לכם בבית ריח של מאפייה

מתכונים רבים של בייגל ירושלמי מגיעים עם מלית. הפעם נלך על הגרסה הנטולה, שניתן לשלב בכל ארוחה ואירוח. פשוט לטבול בשמן זית, זעתר מתובל או לחצות ולמרוח במה שמתחשק (מתכונים, אוכל)

חיה דר | עריכה: שרי ברינר-שיפמן | כיכר השבת | י"ג בכסלו | 17.11.21
ריח של מאפייה בבית: מתכון למקלות בייגל ירושלמי
ריח של מאפייה בבית: מתכון למקלות בייגל ירושלמי (צילום: חיה דר)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

לבצק:

  • 500 גרם קמח לחם, מנופה
  • 2 כפות סוכר דמררה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף שמרים יבשים / 25 גרם שמרים טריים
  • 3 כפות שמן זית
  • ½1 כוסות מים (מומלץ מינרליים)

לציפוי:

  • שומשום קלוי
  • מים

אופן ההכנה:

1. מניחים בקערת המיקסר המצוידת בוו לישה את כל החומרים, פרט למלח ולמים. לשים 10 דקות במהירות איטית ומתחילים לצקת את המים פנימה, עד ליצירת בצק רך וגמיש ולאחר כ-8 דקות מוסיפים את המלח.

2. מעבירים לקערה משומנת ומכסים להתפחה במשך שעה.

3. מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל-10 חלקים. יוצרים כדורים ומתפיחים עוד 1/4 שעה.

4. מכינים קערה עם מים וקערה עם שומשום. מגלגלים כל כדור למקל וטובלים תחילה במים ולאחר מכן בשומשום. מניחים בתבנית תנור המרופדת בנייר אפייה.

5. מחממים תנור ל-190 מעלות. מתפיחים את המקלות לעוד 30 דקות.

6. אופים 30 דקות, עד להזהבה יפה גם בתחתית.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

קצת נתונים

כמה מנהגי ישראל עוברים את המהירות המותרת?

כיכר בשיתוף הרלבד | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

האקדמיה החדשה

תוכנית חדשנית שמשלבת לימודים אקדמיים כבר בגיל צעיר

כיכר בשיתוף משרד החינוך | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22