כיכר השבת

2 דקות "אפייה"

מתכון לנאן - לחם הודי מהיר וטעים שמכינים במחבת

הוא מתחיל בתור בצק שמרים רגיל לכאורה, אבל במקום התפחות ארוכות וחימום תנורים, מכינים אותו במסלול מהיר: מתכון לנאן הודי - ספק לחם ספק פיתה שמנמנה שמכינים במחבת. תקבלו אותו חם, זהוב וריחני - רק לתלוש לחסל במקום (מתכונים, אוכל)

20
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"ד באדר א' | 15.02.22
נאן - לחם הודי מהיר וטעים שמכינים במחבת
נאן - לחם הודי מהיר וטעים שמכינים במחבת (צילום: Pronina Marina on Shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1/4 כוס מים חמימים
  • 1 כף דבש
  • 3/4 כפית שמרים אינסטנט
  • 3/4 כוס חלב חם
  • 1 כוס יוגורט יווני
  • 4 כוסות (560 גרם) קמח מנופה
  • 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 4 כפות חמאה מומסת

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערת מיקסר או בקערה רגילה את המים, הדבש והשמרים וממתינים 5-10 דקות עד שהשמרים מעלים קצף.

2. מוסיפים את החלב, היוגורט, הקמח, אבקת האפייה והמלח ומעבדים את הבצק עם וו לישה במשך 4 דקות או ביד, עד שמתקבל בצק אחיד.

3. על משטח מקומח, לשים את הבצק לכדור ואז מניחים אותו בקערה נקייה, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה במשך שעה בטמפרטורת החדר או לילה שלם במקרר.

4. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעיגול דק ומברישים אותו בחמאה מומסת. אפשר להמתין כ-10 דקות בין חלוקת הבצק לרידודו, כדי שהוא יפתח רשת גלוטן ויהיה גמיש ונוח לרידוד.

5. מחממים מחבת גדולה עם ציפוי מונע הידבקות, מניחים עליה עיגול בצק כשהצד עם החמאה המומסת כלפי מטה. מכסים את המחבת, מטגנים במשך דקה, הופכים את הלחם ומטגנים ללא מכסה במשך דקה נוספת.

מגישים את הלחמים חמים, מיד. מומלץ להבריש אותם בשמן זית או חמאה מומסת מעורבבים עם שמיר קצוץ דק ושום כתוש.

שומרים את הלחם בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 4 ימים ואפשר להקפיא אותו עד 3 חודשים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

20 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
13
היי אני רוצה להכין אותו פרווה מה יכול להחליף את היוגורט?
ללא שם17.02.22
12
אסור על פי ההלכה להכין כזה חלבי
ללא שם16.02.22
נכון צודק בגלל הצורה שלו
אשריך17.02.22
לפי ההלכה וזה כתוב בשולחן ערוך יורה דעה, אסור להכין לחם חלבי שמא יטעו ויאכלו אותו עם בשר, אלא אם כן יש לו צורה מיוחדת. לכן הבורקסים החלביים הם משולשים ובצורות מיוחדות. במקרה דנן הפיתה הזו דומה קצת ללאפה או טורטיה ואפילו קצת לפיתה רגילה לכן אולי כדאי להחמיר ולא לעשות אותה חלבי אך צריך לשאול פוסק
גדי20.02.22
במקום להשתמש בתירוץ "ההלכה", תסביר בבקשה...
לבנת חבלה16.02.22
למה אסור??
למה אסור??16.02.22
בגלל שזה נראה כמו לחם שאנשים יעולים לטעות שזה פרווה לכן צריך לשנות קצת את הצורה שלו
מ.15.04.23
11
האים אפשר להכין אותו לא חלבי ?
ללא שם16.02.22

הצגת כל התגובות

10
ברגע שהכנסתם למתכון חלב ודברי חלב, קלקלתם את המתכון.
ללא שם17.02.22
שטויות
Bb20.02.22
9
כל המתכונים האלו הם פרסומת למוצרי חלב, שלא תמיד טובים לנו.
רק אומרת. 17.02.22
8
"לתלוש ולזלול? מה אנחנו? קניבלים? צורייס און פרעס??
יהודי16.02.22
7
למה א" לכתוב לשון יותר עדינה מה זה לזלול
מיקי16.02.22
6
??
אנש15.02.22
הלווו מישהו, מה זורקים מתכונים והולכים😤
אנש16.02.22
5
מדהים!!! תודה
ללא שם15.03.22
4
אז תכינו בלע היוגורט והחלב תורדי אותם מהמתכון תעשו בלי זה
ללא שם17.02.22
3
התלהבתי מהתמונה, עד שראיתי את רשימת המרכיבים! אולי תפסיקו לפרסם מתכונים ללחם חלבי, שאנחנו לא נוהגים לאכול?? תודה רבה!!
אמא16.02.22
2
לא יודע אם מותר הילכתית או לא, אבל המילה לזלול היא לא במקום ומעוררת סלידה! יהודי יושב ואוכל ואומר אח"כ : הרחמן הוא ישלח לנו ברכה מרובה ..ועל שולחן זה. שדומה למזבח. לא זללו במקדש!
יהודי16.02.22
1
עיין שו"ע יו"ד צז א מותר להכין לחם חלבי בכמות קטנה שנגמרת בסעודה אחת לכל הדעות
אלי20.02.22
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

הכשרה וניסיון במינימום זמן

בוער בך לתרום? זה המסלול היוקרתי של השירות אזרחי

כיכר בשיתוף מעלות | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

מגוון הטבות לתחילת הדרך

צעירים? הכירו את המסלול שיוביל אתכם רחוק

כיכר בשיתוף פאג"י | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

ללא הלוואות או גמ"חים!

האפליקציה שתשאיר אתכם בסוף כל חודש עם יתרה בעו"ש

כיכר בשיתוף רייז אפ | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22