כיכר השבת

המאפייה

מתכון לפוקצ'ה מנצחת - ענן מבפנים, פריכה בשוליים

מורן פינטו עם מתכון בסיסי פשוט וקל להכנת פוקצ'ה - ההכלאה האיטלקית הנפלאה בין פיתה לבצק פיצה עסיסי. התוצאה: לחם שטוח שמנמן ושומני, מתובל וארומטי שאי אפשר להפסיק לאכול. הפוקצ'ה פרווה ותצטרף בשמחה לכל ארוחה - חלבית, פרווה ובשרית (מתכונים, אוכל)

5
מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ג באייר | 24.05.22
פוקצ'ה
פוקצ'ה (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 500 גרם קמח לבן או קמח כוסמין לבן מנופה
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 כפיות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 300 מ"ל מים פושרים

לציפוי:

  • שמן זית, מלח גס וטימין טרי, קצוץ

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, השמרים, שמן הזית, הסוכר והמלח. מוסיפים את המים תוך כדי ערבוב מתמיד עם כף סיליקון או כף עץ עד שהתערובת מתאחדת לבצק רך ודביק.

2. מזלפים שמן זית בנדיבות על הבצק, מכסים את הקערה ומתפיחים במשך 50 דקות במקום חמים.

3. משמנים את הידיים, תולשים מהבצק חתיכה גדולה ועל משטח עבודה נקי, פותחים ומעצבים אותה בידיים לגודל הרצוי (פוקצ'ה דקה או עבה יותר, לבחירתכם).

4. מסדרים את הפוקצ'ות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ובעזרת כריות הידיים יוצרים גומות בבצק.

5. מזלפים שמן זית על הפוקצ'ות, מפזרים מלח גס וטימין ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות, עד שהפוקצ'ות מזהיבות ומקבלות גוון שחום יפה בצדדים.

(צילום: מורן פינטו)
5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
4
כמה פוקצות יוצאות מ-500 גר בצק? תודה, נראה מהמם👍
ורד24.06.22
3
זה כשר?
אמיר25.05.22
המתכון כשר, תלוי בכשרות המוצרים שתשים.
---27.05.22
2
נראה מדהים!!!
.25.05.22

הצגת כל התגובות

1
תודה, רעיון כביר להכנת פוקצה. יש לדעת שזאת פחמימה לכל דבר - זהירות !!
אילנה לנג29.12.22
לחמים ומאפים

מתכון ללחם בצל אוורירי שיתחסל בטרם תפרסו אותו

כיכר השבת | 21.12.23

מהיר וקל

ביצה בקן- ארוחה מושלמת ברגע 

ורד כהן | 17.12.23

ארוחה מפנקת

בייגל ירושלמי במילוי גבינה צהובה: מאפה מנצח

ורד כהן | 30.11.23
ש

מיוחד לפורים

חצ'פורי אוזני המן ענק במילוי בשר מענג

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם

מאפייה ביתית

סימיט: בייגל טורקי משגע שכולם יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.02.23
ש

שדה הקרב הדיגיטלי

פרויקט מיוחד! זהו דור העתיד של לוחמי הסייבר החרדיים

כיכר בשיתוף סייבלו | מקודם

באנו לשדרג

מינימום טרחה, מקסימום הצלחה: מאפי פיצה אישיים

כיכר אוכל | 18.01.23

ליד הקפה

רך וממכר: לחם בננות ופקאנים מהיר

כיכר אוכל | 03.01.23
ש

מה אוכלים היום?

קלצונה במילוי עסיסי של פרגיות וירקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מיוחד לחנוכה

מתכון מהיר במיוחד לקרואסון פיסטוק

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 24.12.22
ש

טכנולוגיה למהדרין

להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם

עזבו שטויות

היום אנחנו מכינים סופגניות א מ י ת י ו ת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 19.12.22

חנוכה כבר כאן

לגזור ולשמור: 8 סופגניות אדירות ל-8 ימי חנוכה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.12.22

תוצרת בית

לבן וגם לבת: מתכון לפיתות דקות במחבת

כיכר אוכל | 06.12.22

מהיר במיוחד

עונג אמיתי: לחם מהיר במחבת במילוי נימוח

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.12.22
ש

עוברים את הקיץ בלי דאגות

כך תקבלו הלוואה מהירה עד 250,000 ש"ח לכל מטרה

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם

באנו לשדרג

ב-30 דקות בלבד: לחם שטוח עם גבינות נמתחות

כיכר אוכל | 21.11.22

ליד הקפה

מתכון למאפינס חמאה ומייפל מטריפים

כיכר אוכל | 16.11.22

תוצרת בית

זה קל: מיני קַלְצוֹנֶה במילוי תרד וריקוטה

כיכר אוכל | 14.11.22

תוצרת בית

לחם ביתי משגע שכולל רכיב מפתיע במיוחד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.11.22
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

הום מייד

הכי בבית בעולם: לחמניות עננים ב-30 דקות בלבד

כיכר אוכל | 30.10.22

באנו לשדרג

מה שטוב למלכה: סקונס צימוקים - לחמניות חמאה מתוקות

כיכר אוכל | 30.08.22

תוצרת בית

קטנות ומהנות: מתכון ללחמניות זעתר רכות

כיכר אוכל | 29.08.22