כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לספגטי בולונז עדשים בגרסת הפרווה

הנה אופציה לארוחת צהריים עשירה, מזינה ומשביעה, שעדיין ניתן לקנח אותה בכמה קוביות שוקולד חלב. מרקם העדשים עושה עבודה נהדרת בחיקוי הטקסטורה של הבשר שלרוב מגיע עם המנה הזו - וכולל חלבון. מושלם (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | ח' באדר | 04.03.20
ספגטי בולונז עדשים בגרסת הפרווה
ספגטי בולונז עדשים בגרסת הפרווה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 450 גרם פסטה מסוג מקרוני
  • 1/2 כוס בצל חתוך לקוביות
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1 כוס פטריות טריות חתוכות לקוביות
  • 1 כפית אורגנו
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס + מעט - להגשה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 400 גרם עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות - משימורים
  • 680 גרם רוטב עגבניות לפסטה, קנוי
  • 1 כוס עדשים אדומות, שטופות
  • 3/4 כוס מים
  • 1 כף שמן זית
  • גבינת פרמזן, להגשה - לא חובה

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפסטה בהתאם להוראות הכתובות על החבילה.

2. במחבת גדולה מניחים את הבצל, השום, הפטריות, האורגנו, הצ'ילי, המלח והפלפל, יחד עם שמן הזית ומטגנים במשך 3-5 דקות, עד שהבצל והפטריות רכים.

3. לאחר מכן, מוסיפים את העגבניות, רוטב העגבניות, העדשים והמים ומערבבים לאיחוד. נותנים לתערובת לרתוח במשך 15-18 דקות, או עד לבישול העדשים, תוך ערבוב מדי פעם.

4. מגישים את רוטב בולונז העדשים מעל הפסטה, מפזרים מעל צ'ילי גרוס וגבינת פרמזן ומגישים.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
יש לבן סגול ירוק מה זה צהוב ראבקקקקק
שכון הדא04.03.20
מנות עיקריות

מתכון לתבשיל עוף עם תפו"א ברוטב פיקנטי

ורד כהן | 07.02.24

חג האילנות

מתכון לעוף באננס מתקתק: מיוחד לט"ו בשבט

ורד כהן | 24.01.24

ארוחה מושלמת

פתיתים בולונז בסיר אחד: בריא ופיקנטי 

ורד כהן | 16.01.24

ללקק את האצבעות

מוקפץ בשרי זריז עם ברוקולי בסיר אחד

ורד כהן | 09.01.24

עונג שבת

מושט מבושל עם ירקות: טעים במיוחד לכבוד שבת

ורד כהן | 28.12.23
ש

 באורח חרדי

ישיבת טל חרמון - הבחירה המושלמת לנוער חרדי המעוניין להשכלה מקצועית

כיכר בשיתוף שניר חרמון שיאון | מקודם

בטוב טעם

קציצות טונה פיקנטיות לארוחת צהריים

כיכר אוכל | 27.12.23

תבשיל בשרי

למבינים: חזה עוף ושעועית ירוקה ברוטב חמצמץ 

ורד כהן | 14.12.23
ש

סטארקיסט מגישה:

סופגניות טונה מפנקות לערבי לביבות

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם

מתכון מומלץ

קציצות עוף פיקנטיות למילוי בכריך: ארוחה לכל המשפחה

ורד כהן | 28.11.23
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

מנה בצ'יק צ'אק

שווארמה בטורטיה שניצל- קריספי, יוקרתי וטעים!

אוראל בראל | 16.11.23

לרגל תשעת הימים

דג מושט ברוטב פסטו - לשמחות ולסתם שגרה

אוראל בראל | 24.07.23
ש

לרגל תשעת הימים

עם סטארקיסט המנה טעימה יותר

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם

לכבוד שבת

ירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום

כיכר אוכל | 23.03.23
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה נאכל היום?

תוך 20 דקות על הצלחת: חזה עוף מוקפץ בנענע ולימון

כיכר אוכל | 19.03.23

מה נאכל היום?

עסיסי בקטע אחר: פילה סלמון מושחר

כיכר אוכל | 01.03.23
ש

מיוחד לפורים

מתחת ללחם מסתתר תבשיל בשר מושלם

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

וואו: "מלפוף" - כרוב שלם ממולא בשר ואורז

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

מה אוכלים היום?

כנאפה בשרית טעימה במילוי פרגיות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 27.02.23

לכבוד שבת

פריך כמו שצריך: ירכי עוף צרובים עם זיתים

כיכר אוכל | 09.02.23

לכבוד שבת

לא צריך מנה עיקרית: סלמון צרוב עם בטטות מתובלות

כיכר אוכל | 19.01.23