כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לפאד תאי ב-15 דקות - מוקפץ לאנשים שממהרים

זו המנה האהובה עליכם במסעדות. אבל האם אי פעם ניסיתם להכין פאד תאי בבית? זה לא בדיוק קל. אז באותם ימים, שבהם אתם משתוקקים למזון אסייתי, נסו ליצור את גרסת "העצלנים" הזו בת 15 הדקות. היא מהירה וקלה מספיק לאמצע השבוע, אבל מפוארת דיה גם להגשה בערב שבת עם כוס יין (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"א באב | 11.08.20
מוקפץ לאנשים שממהרים: פאד תאי ב-15 דקות
מוקפץ לאנשים שממהרים: פאד תאי ב-15 דקות (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 450 גרם אטריות אורז רחבות
  • 2 כפות שמן צמחי
  • צרור בצל ירוק, פרוס דק
  • 1 כף ג'ינג'ר מגורד
  • 450 גרם בשר טחון
  • 1/2 כוס ציר עוף
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 2 כפיות רוטב צ'ילי חריף
  • 3 כוסות עלי תרד, קרועים בצורה גסה
  • 1/2 כוס נבטים
  • 1/2 כוס בוטנים קצוצים

אופן ההכנה:

1. ממלאים סיר בינוני במים ומביאים לרתיחה, על אש בינונית. מניחים את האטריות בקערה גדולה ומכסים במים הרותחים. נותנים להן "לשבת" עד שמתרככות, במשך 5-7 דקות.

2. לבינתיים, מחממים את השמן במחבת גדולה. מוסיפים את הבצל הירוק והג'ינג'ר; מבשלים עד לריכוך, במשך כשתי דקות. מוסיפים את הבשר ומבשלים עד שהוא משחים היטב, במשך כ-5 דקות.

3. מוסיפים למחבת את הציר, רוטב הסויה, חומץ האורז ורוטב הצ'ילי. מביאים את התערובת לרתיחה על אש בינונית ומבשלים עד לצמצום קל, במשך כ-3 דקות.

4. מוסיפים את עלי התרד ומקפיצים עד שהם מתרככים במשך דקה. מוסיפים את אטריות האורז המרוככות ומקפיצים היטב לשילוב. מקשטים בנבטים ובוטנים ומגישים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מנות עיקריות

מתכון לתבשיל עוף עם תפו"א ברוטב פיקנטי

ורד כהן | 07.02.24

חג האילנות

מתכון לעוף באננס מתקתק: מיוחד לט"ו בשבט

ורד כהן | 24.01.24

ארוחה מושלמת

פתיתים בולונז בסיר אחד: בריא ופיקנטי 

ורד כהן | 16.01.24

ללקק את האצבעות

מוקפץ בשרי זריז עם ברוקולי בסיר אחד

ורד כהן | 09.01.24

עונג שבת

מושט מבושל עם ירקות: טעים במיוחד לכבוד שבת

ורד כהן | 28.12.23
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

בטוב טעם

קציצות טונה פיקנטיות לארוחת צהריים

כיכר אוכל | 27.12.23

תבשיל בשרי

למבינים: חזה עוף ושעועית ירוקה ברוטב חמצמץ 

ורד כהן | 14.12.23
ש

סטארקיסט מגישה:

סופגניות טונה מפנקות לערבי לביבות

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם

מתכון מומלץ

קציצות עוף פיקנטיות למילוי בכריך: ארוחה לכל המשפחה

ורד כהן | 28.11.23
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מנה בצ'יק צ'אק

שווארמה בטורטיה שניצל- קריספי, יוקרתי וטעים!

אוראל בראל | 16.11.23

לרגל תשעת הימים

דג מושט ברוטב פסטו - לשמחות ולסתם שגרה

אוראל בראל | 24.07.23
ש

לרגל תשעת הימים

עם סטארקיסט המנה טעימה יותר

כיכר בשיתוף סטארקיסט | מקודם

לכבוד שבת

ירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום

כיכר אוכל | 23.03.23
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה נאכל היום?

תוך 20 דקות על הצלחת: חזה עוף מוקפץ בנענע ולימון

כיכר אוכל | 19.03.23

מה נאכל היום?

עסיסי בקטע אחר: פילה סלמון מושחר

כיכר אוכל | 01.03.23
ש

מיוחד לפורים

מתחת ללחם מסתתר תבשיל בשר מושלם

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

וואו: "מלפוף" - כרוב שלם ממולא בשר ואורז

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה אוכלים היום?

כנאפה בשרית טעימה במילוי פרגיות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 27.02.23

לכבוד שבת

פריך כמו שצריך: ירכי עוף צרובים עם זיתים

כיכר אוכל | 09.02.23

לכבוד שבת

לא צריך מנה עיקרית: סלמון צרוב עם בטטות מתובלות

כיכר אוכל | 19.01.23