כיכר השבת

בריא יותר

בלי התנצלויות: מתכון לפיצה מקמח מלא טעימה להפליא

מתכון לפיצה מקמח מלא טעימה ומוצלחת כל כך "למרות" הערכים התזונתיים המשופרים שלה. ויש גם רוטב עגבניות נהדר שכדאי להשקיע בו עוד 15 דקות ולהרוויח פיצה ביתית מושלמת (מתכונים, אוכל)

9
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ד בתשרי | 07.10.15
פיצה מקמח מלא, ועדיין טעימה להפליא
פיצה מקמח מלא, ועדיין טעימה להפליא (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 כוסות קמח מלא
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 3/4 כוס מים פושרים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית דבש
  • 1 כפית מלח
  • לרוטב:
  • 5 עגבניות בשלות
  • 3 שיני שום
  • 5 עלי בזיליקום
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • 1/2 כפית סוכר
  • מלח ופלפל שחור
  • גבינה צהובה מגוררת / פרוסות מוצרלה
  • לפיזור מעל: בצל סגול, זיתים, עלי רוקט

אופן הכנת פיצה מקמח מלא:

רגע לפני: מתכון לפיצה מקמח מלא טעימה ומוצלחת כל כך "למרות" הערכים התזונתיים המשופרים שלה. ויש גם רוטב עגבניות נהדר שכדאי להשקיע בו עוד 15 דקות ולהרוויח פיצה ביתית מושלמת.

אופן הכנת הבסיס:
• מערבבים בקערה את הקמח והשמרים, מוסיפים את השמן, הדבש המלח והמים ולשים היטב במשך 10 דקות לפחות, עד לקבלת בצק אחיד ורך שנוח לעבוד איתו.

• מכסים את קערת הבצק ומניחים בצד להתפחה במשך 30 דקות.

• מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

• מרדדים על משטח מקומח את הבצק לעיגול גדול / שני עיגולים בינוניים / עיגולים קטנים לפיצות אישיות.

• מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה מקומח, ויוצרים מסגרת מוגבהת בשולי הפיצה.

אופן הכנת רוטב העגבניות:
• חותכים לקוביות קטנות את העגבניות.

• קוצצים את השום ועלי הבזיליקום.

• מחממים את השמן במחבת ומטגנים את השום במשך חצי דקה על אש בינונית. מוסיפים את העגבניות, מערבבים קלות ומבשלים במשך 5 דקות.

• מוסיפים את הבזיליקום, הרסק והתבלינים, מנמיכים את הלהבה, מכסים את המחבת ומבשלים במשך 15 דקות. כשהרוטב מסמיך, מסירים מהאש.

רגע האיחוד:
• מברישים את שולי הבצק בשמן זית, ומורחים במרכז העיגול את רוטב העגבניות בשכבה אחידה.

• מפזרים מעל את הגבינה ושאר התוספות.

• מכניסים לאפייה בתנור במשך 20 דקות, עד שהפיצה משחימה בשוליה והגבינה נמסה וזהובה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
9 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
7
האם הבצק יוצא עבה?
מורן26.07.18
6
היי, אפשר ללוש ידנית? או שצריך מיקסר?
שרון01.12.15
5
יצא מעולה!!! כמות אחת מספיקה לפיצה אחת גדולה (לא ענקית) לכן מומלץ להכפיל או לשלש כמויות
sara tova19.08.15

הצגת כל התגובות

4
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אילנה19.01.17
3
הייתי מורידה קצת מהדבש ומוסיפה עוד מלח כי יצא קצת מתוק מידי לטעמי. עשיתי כמות כפולה ויצא לי שתי פיצות גדולות! (כל אחת בגודל של תבנית של תנור) יש הקפאתי את הפיצה שניה :)
מימי24.06.15
2
מדהים
רחלי12.10.15
1
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מיכל 15.10.16
אולי גם יעניין אותך
פיצות

מוגזמת, אבל מושלמת: פיצה מאק אנד צ'יז

כיכר אוכל | 11.01.23

מה נאכל היום?

צאו מהקופסה: פיצה חומוס עם תוספות מטריפות

כיכר אוכל | 04.01.23

בריא יותר

פיצה מרגריטה שאפשר לאכול גם בדיאטה

כיכר אוכל | 01.01.23

באנו לשדרג

פופקורן פיצה: מזל שהכרנו את החטיף הזה

כיכר אוכל | 26.12.22

תוצרת בית

באחריות: מתכון לבצק הפיצה הכי טוב שהכרתם

כיכר אוכל | 13.12.22
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם
ש

בקונספט PIZZA THEATER

דומינו'ס מהדרין, גם בערב פסח

כיכר בשיתוף דומינוס | מקודם

מה נאכל היום?

פיצה עם ביצה שתמיד רציתם לטעום ולא יצא

כיכר אוכל | 09.02.22

מה אוכלים היום?

פיצה בצק עלים מהירה עם רוטב שמנת פטריות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 17.01.22

מתכונים לחנוכה

השידוך המושלם: כך תכינו סופגניות פיצה

תומר אומנסקי | עריכה: חיה כהן | 30.11.21
ש

עסקת אקזיט נדירה

הייתם מאמינים? התפנו קרקעות בהרצליה!

כיכר בשיתוף פדרמן | מקודם

מיוחד

זה קינוח? זה מנה ראשונה? זה פיצה ביאנקה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.11.21

מה אוכלים היום?

פיצה עם מוצרלה נמסה וסלט מרענן מעל

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.10.21

תוצרת בית

מוכן לאפייה תוך פחות משעה: בצק פיצה מהיר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 11.08.21

מה אוכלים היום?

פיצה נפוליטנית: קלאסיקה איטלקית מבצק משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.07.21
ש

יום פתוח בזום

בוגרי תואר ראשון? זו הדרך שלכם להתקדם לקריירה מצליחה

כיכר בשיתוף העברית | מקודם

מה אוכלים היום?

פיצות אישיות מבצק פריך - התוספות עליכם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 12.07.21

מה אוכלים היום?

שבלולי פיצה מהירים וטעימים שגם הילדים יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.21

מה נאכל היום?

תודו שעל זה טרם שמעתם: פיצה במחבת

כיכר אוכל | 13.04.21

המאפייה

תוך חצי שעה על שולחנכם: פיצה מבצק ללא שמרים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.21
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה אוכלים היום?

אושר כפול: פיצה עם שוליים ממולאים בגבינה

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 01.02.21

מה אוכלים היום?

פיצה ללא התפחה ומטבל חלומי (פיצה אורי, מאחוריכם)

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 18.01.21

מה אוכלים היום?

לכבוד ראש חודש: סמבוסק פיצה מושלם

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 13.01.21