כיכר השבת

התוספת שתופסת

מתכון לתפוחי אדמה מקורמלים בסגנון דֶּנִי

תפוחי האדמה הדביקים והמתוקים הללו הם בהשראת מנה דנית קלאסית, שחובה לנסות בבית. כיאה לתואר שלהם, הם מוקפצים למעשה עם רוטב קרמל ביתי - אל דאגה, יש בו רק סוכר וחמאה. מתאימים כתוספת לארוחת ערב אבל גם עומדים יפה מאד בזכות עצמם, כפינוק של בין ערביים (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | עריכה: שרי ברינר-שיפמן | כיכר השבת | כ"ה באלול | 14.09.20
קטנים ומטריפים: תפוחי אדמה מקורמלים בסגנון דֶּנִי
קטנים ומטריפים: תפוחי אדמה מקורמלים בסגנון דֶּנִי (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה110 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 900 גרם בייבי תפוחי אדמה
  • 4 כפות חמאה, מומסת
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות. מצפים תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ בנייר כסף; מרססים בתרסיס שמן.

2. בסיר בינוני מחממים מים, על אש גבוהה. מביאים לרתיחה. מוסיפים את תפוחי האדמה; מנמיכים את האש ומבשלים במשך 15-20 דקות, או עד שהם מרגישים רכים בנעיצת סכין. מסננים; מעבירים לקרש חיתוך לצינון. כשקרירים מספיק, מקלפים בזהירות את תפוחי האדמה, ידנית; משליכים את הקליפות.

3. בקערה גדולה מערבבים את החמאה המומסת, הסוכר והמלח. מוסיפים את תפוחי האדמה; מקפיצים לכיסוי.

4. מניחים בתבנית בשכבה אחת. אופים במשך 40-45 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהרוטב מבעבע ומתקרמל. מניחים לעמוד 5 דקות טרם ההגשה.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
אז איך בתמונה התפוחי אדמה עם קליפה אם כתוב במתכון לקלף?
שואלת20.09.20
ראשונות ותוספות

תבשיל שעועית ואורז: רך ומרגיע בימי החורף הסוערים

ורד כהן | 31.01.24

טעים ומחממם

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

לכבוד ט"ו בשבט

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23
ש

לבעלי הון עצמי של ₪255,000

ההזדמנות: פרויקט יוקרתי בבני ברק, צמידות לפארק ירקון

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

ניצול משאבים

מה תעשו עם האורז שנותר מארוחת הצהריים? • צפו

ורד כהן | 29.11.23

כל טוב

מרק קטניות עשיר: הארוחה המושלמת לחורף

ורד כהן | 23.11.23

לימי החורף

מרק בצל טחון בטעם פיקנטי- המרק שכולם אוהבים!

טובה אור | 15.11.23
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23

תוצרת בית

כמו במסעדות: סלט עגבניות ומוצרלה כפרי

כיכר אוכל | 14.03.23

מה נאכל היום?

לדיאטה ולא רק: מרק כרוב חמוץ מתוק טעים בטירוף

כיכר אוכל | 27.02.23

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23
ש

חדש

בוט תרופות לפסח מאושר על ידי בד"צ העדה החרדית

כיכר בשיתוף כללית | מקודם

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

הוא לא רק יפה: מרק פטריות קרמי טעים בטירוף

כיכר אוכל | 13.02.23

מה נאכל היום?

בחוץ סוער, בבית חמים וטעים: מרק זוקיני וכרישה בחצי שעה בלבד

כיכר אוכל | 07.02.23
ש

משחקים חינם ונהנים

משועממים? נחים מהנקיונות? כנסו למשחק מלא אנרגיה >>

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם

מה נאכל היום?

כל מה שאתם צריכים כדי להתנחם: מרק עדשים אדומות עם לימון ושמיר

כיכר אוכל | 29.01.23

מה נאכל היום?

רק להוסיף קרוטונים: מרק תפוחי אדמה וכרובית קטיפתי

כיכר אוכל | 23.01.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23