כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לחלה גבוהה ומרשימה - כמו במאפיות של פעם

השבת החלטתי להכין חלה גדולה מ-3 רצועות, שנאפית בתבנית מלבנית מאורכת - ממש כמו זו שהיינו קונים במאפייה או במכולת בימים עברו. כבר עשיתי זאת לא מכבר, אך הפעם הכנסתי את כל כמות הבצק לתבנית אחת והתוצאה: חלה ענקית ממדים, תפוחה וטעימה טעימה, שהרשימה את כל הסועדים (מתכונים, אוכל)

1
חיה דר | כיכר השבת | כ"ט בחשוון | 04.11.21
כמו במאפיות של פעם: מתכון לחלות גבוהות ומרשימות
כמו במאפיות של פעם: מתכון לחלות גבוהות ומרשימות (צילום: מתוך "בלוג האוכל של חיה דר")
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

לבצק:

  • 500 גרם קמח לבן, מנופה
  • 1 כף קורנפלור
  • 25 גרם שמרים טריים / 1 כף (11 גרם) שמרים יבשים
  • 2 כפות (40 גרם) סוכר
  • 1 ביצה
  • 4 כפות (44 מ"ל) שמן
  • 3/4 כוס (200 מ"ל) מים
  • 1 כפית (10 גרם) מלח

לציפוי:

  • שומשום
  • פרג
  • 1 חלמון מהול עם כפית מים

אופן ההכנה:

1. מרפדים תבנית מלבנית גדולה, בגודל של כ-32 ס”מ לפחות, בנייר אפייה. מכניסים לקערת מיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי החלה, פרט למלח - ומערבלים 4 דקות במהירות הכי נמוכה. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 6 דקות.

2. מעבירים את הבצק למשטח ישר ולשים ידנית כ-5 דקות נוספות. מעבירים את הבצק לקערה ומתפיחים באופן כפול, כ-30 דקות עד שעה.

3. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים, מגלגלים לכדורים ומתפיחים 15 דקות נוספות.

4. מרדדים כל עיגול לעלה באורך התבנית ומגלגלים כל עלה לרולדה. קולעים צמה ומניחים בתבנית.

5. מחממים תנור ל-180 מעלות. מתפיחים כפול - כ-30 דקות - ומורחים בביצה. מקשטים עם השומשום והפרג ואופים 30 דקות.

6. מוציאים את החלה עם נייר האפייה מהתבנית וממשיכים לאפות, עד שהשוליים והתחתית מזהיבים, כ-15 דקות.

בעת אפיית החלה משאירים בתחתית התנור תבנית אחת, על מנת שכשנחזיר את החלה אליו בשנית, היא תמשיך להיאפות על משטח חם.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
מתכון פגז.
שולמית05.11.21
שבתות וחגים

מניפות תפו״א: תוספת יפה וטעימה לכל מטרה

ורד כהן | 01.02.24

מגוון וטעים

מתכון לסלט לקס מטורף לארוחת בוקר

כיכר אוכל | 25.12.23

חם וטעים

פסטה עם ירקות בסיר אחד- תוספת מושלמת לכל מטרה

ורד כהן | 19.12.23
ש

שמחה בלבבות

כך תשדרגו את ערב הלביבות בחנוכה עם סלטי אחלה

כיכר בשיתוף שטראוס | מקודם

פסטה ללא פסטה!

פסטת קישואים בריאה- תוספת מקורית לכל מטרה

ורד כהן | 23.11.23
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

קלת הכנה

מהירה לכל שבת: עוגת מייפל בחושה רכה ועסיסית

אוראל בראל | 08.11.23

ושמחת בחגך

הלהיט של שולחן החג: בורקס בשר פיקנטי לסוכות

אוראל בראל | 28.09.23

לכבוד שבת

קישקע פרווה מסורתי שתמיד מצליח!

בעריכת טובה אור | 31.08.23

לכבוד שבת

כך קליעת חלות מ-6 רצועות תהפוך לאפשרית •צפו

בעריכת טובה אור | 23.08.23
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם

טעים ומרשים

פבלובה- הקינוח המושלם לסעודת שבת

אוראל בראל | 17.08.23

חדיש וטעים

עוגת גלידת לוטוס ממכרת וקלה להכנה

אוראל בראל | 10.08.23

סלט מעניין

חצילים ובטטות- הסלט שיפאר את שולחן השבת!

אוראל בראל | 20.07.23

טעים ויפה!

עוגת ריבת חלב עם שכבות ביסקוויטים- ללקק את האצבעות 

אוראל בראל | 20.07.23
ש

מחלה אוטואימונית

ראש הישיבה מתחנן: "את אחי אני מבקש; צריך לשקם את בית המשפחה שחלתה"

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מיוחד לתשעת הימים

גם בריא גם טעים! פילה סלמון עם ירקות

בעריכת טובה אור | 19.07.23

פורים

מעולים למשלוחי מנות: ממתקי 'תפוחי אדמה' בסגנון אירי

כיכר אוכל | 01.03.23
ש

מיוחד לפורים

סינייה: מנת פתיחה מופלאה לשולחן פורים

אוראל בראל בשיתוף בוצ'רי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

תבשיל טנזיה חגיגי של בשר ופירות יבשים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם
ש

לכבוד שבת

מוסקה: גלילות חציל אלגנטיות במילוי בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

לתקתק עיקרית מדהימה ב-10 דקות עבודה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

יפהפה: סלקים ותפודים צלויים בתנור

כיכר אוכל | 26.01.23