כיכר השבת

טבעי שזה בריא

מתכון למקלות תפוחי אדמה, גזר, בטטה וסלק בתנור

צ'יפס זה לא רק תפוחי אדמה: מתכון לירקות שורש אפויים בתנור עם תיבול פיקנטי, שמתאימים כתוספת נהדרת למנה העיקרית או סתם כנשנוש קריספי עם מטבל טוב (מתכונים, אוכל)

4
כיכר השבת | כ"ד בחשוון | 17.11.14
מקלות תפוחי אדמה, גזר, בטטה וסלק בתנור
מקלות תפוחי אדמה, גזר, בטטה וסלק בתנור (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 תפוחי אדמה
  • 1 בטטה
  • 1 סלק
  • 2 גזרים
  • שמן זית
  • מלח ופלפל

אופן הכנת צ'יפס צבעוני:

רגע לפני: צ'יפס זה לא רק תפוחי אדמה: מתכון לירקות שורש אפויים בתנור עם תיבול פיקנטי, שמתאימים כתוספת נהדרת למנה העיקרית או סתם כנשנוש קריספי עם מטבל טוב. אחרי הכל, ירקות זה בריא, ואנחנו צריכים לגלות יצירתיות ולאכול מהם כמה שיותר.

הערה: התיבול בסיסי לחלוטין, תוכלו להוסיף אבקת שום, רוטב סויה, רוטב צ'ילי, אורגנו, פטרוזיליה קצוצה או כל תוספת אחרת.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• חותכים את הירקות למקלות ארוכים, בעזרת סכין או מכשיר חיתוך.

• מייבשים היטב את הירקות, כדי שיהיו פריכים וקראנצ'ים.

• מערבבים את השמן עם מרכיבי התיבול, ומצפים את הירקות היטב מכל צד.

• שוטחים את הירקות בשכבה אחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

• מכניסים לאפייה במשך 20 דקות, כדי להפוך את הירקות פעם אחת במהלך האפייה, עד להזהבה יפה. נזהרים שלא יישרף.

• מוציאים מהתנור ומצננים מעט. שימו לב, הסלק יתקשה במהלך הצינון.

אופן ההגשה: חם. מטבלים אפשריים: הכי פשוט - קטשופ, אבל אנחנו ממליצים על הגוואקמולי הנהדר הזה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
שלום רב כמה זמן המקלות נשמרים?ואיך שומרים- בקירור? תודה
לימור26.10.19
2
אני היכנתי לא משהו
אשף הצעיר17.11.14
ואני היכנתי והיה נהדר! לקחתי קולרבי, גזר ותפו"א חתכתי אותם למקלות דוגמת סטייק ציפס קפוא ואידתי כמה דקות בסיר . סלק בישלתי בנפרד עם מים. ואז קילפתי קישואים ובטטות וחתכתי ופרסתי את כל הירקות בתבנית ח"פ ענקית עם מעט שמן זית מלח ופפריקה. אפיתי כ20 דקות, השמן ניגר החוצה, וכמעט שלא נספג בירקות. לא נשאר
עקרת בית18.11.14
1
זה ממש טעים
MM23.11.14
אולי גם יעניין אותך
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

ככה מתחילים את הקיץ

זה לא סתם מים חמים וקרים 24/7 - זה שדרוג מטורף לחיים

כיכר בשיתוף אפיקים | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22