כיכר השבת

מיוחד

קצת אחרת: מתכון למחית תפוחי אדמה ועשבי תיבול

פירה משודרג: מתכון להכנת מחית תפוחי אדמה ועשבי תיבול. 15 דקות עבודה ו-תחזיקו חזק- 4 שעות על האש. התוצאה? פירה מיוחד במרקם נימוח ורך עם נגיעות תיבול פיקנטי (מתכונים, אוכל)

כיכר השבת | ט"ו בכסלו | 07.12.14
קצת אחרת. פירה תפוחי אדמה ועשבי תיבול
קצת אחרת. פירה תפוחי אדמה ועשבי תיבול (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3 תפוחי אדמה גדולים
  • 4 שיני שום
  • 60 גרם חמאה
  • 1/2 כוס שמנת חמוצה
  • 1/3 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 2 כפות חלב
  • 1/2 כפית תימין יבש
  • 1/2 כפית אורגנו
  • 1/2 כפית בזיליקום יבש
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 2 כפות עירית קצוצה (לא חובה)
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת פירה ועשבי תיבול:

רגע לפני: מתכון להכנת מחית תפוחי אדמה ועשבי תיבול. 15 דקות עבודה ו-תחזיקו חזק- 4 שעות על האש. התוצאה? פירה מיוחד במרקם נימוח ורך עם נגיעות תיבול פיקנטי. כל הרעיון זה לזרוק את הכל לסיר ולהמתין עד לקבלת המנה המושלמת.

• מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות, וכותשים את שיני השום.

גרסת הבישול האיטי:

• משמנים קלות סיר לבישול איטי (קרוקפוט), מניחים בסיר את קוביות תפוחי האדמה, החמאה, השום הכתוש, ורבע כוס מים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מכסים ומבשלים במשך 3-4 שעות בחום גבוה, עד שתפוחי האדמה רכים מאוד.

• מעבירים את תפוחי האדמה לקערת מיקסר, ומערבבים יחד עם השמנת, גבינת הפרמזן, החלב ועשבי התיבול. מעבדים בפולסים במשך 2-3 דקות, עד לקבלת מרקם חלק. אם התערובת סמיכה ויבשה מידי, ניתן להוסיף מעט חלב.

גרסת הממהרים:

• מבשלים את קוביות תפוחי האדמה בסיר מלא מים כ-40 דקות, עד להתרככות.

• מסננים מנוזלים, ובעזרת מטחנת ירקות (מולן א-לגום) או ממעך ידני, מרסקים למחית, אותה מעבירים לסיר יחד עם השום הכתוש ומבשלים על אש נמוכה. מוסיפים את החמאה תוך כדי ערבוב מתמיד.

• מחממים את החלב בסיר נפרד, יחד עם השמנת והפרמזן, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש ויוצקים את הנוזלים על מחית תפוחי האדמה.

• מוסיפים את עשבי התיבול ומעט חלב, אם צריך. מעבדים הכל יחד בעזרת מקל בלנדר או מיקסר. לאחר מכן טועמים ומשפרים תיבול.

אופן ההגשה: מגישים חם סמוך להכנה ומפזרים מעל עירית קצוצה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

מבצעים של פעם בשנה

מוסד הרב קוק; לא הספקתם להגיע למכירה? כנסו >>

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22