כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לתבשיל חומוס ברוטב אדום ואורז לבן

תבשיל אדום לוהט על אורז לבן עשוי היטב אחד אחד: מתכון להכנת תבשיל חומוס ברוטב עגבניות עסיסי, מתובל בפיקנטיות ואורז לבן. מנה איכותית, עשירה בטעמים ומלאה בריאות (מתכונים, אוכל)

3
כיכר אוכל | כיכר השבת | י' בניסן | 30.03.15
תבשיל חומוס ברוטב אדום ואורז לבן
תבשיל חומוס ברוטב אדום ואורז לבן (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כוסות חומוס קפוא מבושל או מקופסת שימורים
  • 2 עגבניות גדולות
  • 1 פלפל אדום
  • 1/2 פלפל חריף
  • 1 בצל
  • 2 שיני שום
  • 4 גבעולי פטרוזיליה
  • 1/2 כפית פפריקה אדומה
  • קורט כמון
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כוסות אורז לבן
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 3 כפות שמן

אופן הכנת תבשיל חומוס ואורז:

רגע לפני: תבשיל אדום לוהט על אורז לבן עשוי היטב אחד אחד: מתכון להכנת תבשיל חומוס ברוטב עגבניות עסיסי, מתובל בפיקנטיות ואורז לבן. מנה איכותית, עשירה בטעמים ומלאה בריאות.

הכנת תבשיל החומוס:
• שימו לב, אם משתמשים בגרגירי חומוס קפואים, יש לבשל אותם קודם בסיר מלא מים, עד שהמים מתאדים לחלוטין.

• חותכים את העגבניות והפלפלים לקוביות קטנות, וקוצצים את הפטרוזיליה.

• קוצצים דק את הבצל והשום ומטגנים בסיר עם מעט שמן על אש נמוכה, עד לשקיפות.

• מוסיפים את הפלפלים והעגבניות, מתבלים בפפריקה, כמון ומלח, מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה ככל הניתן במשך 10 דקות.

• מוסיפים לסיר את גרגירי החומוס והפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים היטב ומבשלים במשך 10 דקות נוספות. לפני שמסירים מהאש, טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.

הכנת האורז:
• שוטפים ומייבשים היטב את גרגירי האורז.

• מחממים בסיר 3 כפות שמן, מוסיפים את האורז ומטגנים אותו קלות במשך 3 דקות, תוך כדי ערבוב מתמיד.

• מוסיפים 3 כוסות מים רותחים, מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים במשך 20 דקות על אש נמוכה ומסירים מהאש.

• אופן ההגשה: על כל צלחת אורז לבן מניחים מספר כפות מתבשיל החומוס, ומגישים חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
הכנתי את זה ויצא טעים ,יפה ומרשים! אפשר גם להגיש מעל קוסקוס בלי לערבב נראה כמו אולם אירועים!
נחמה שוורץ13.12.14
2
טעים בריא ופקנטי, שובע נפלא :))
אני05.09.16
1
יצא ממש ממש טעים!!
ינוק19.06.16
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

מרגש • צפו בראיון

התפילין של הזולת: סיפורים מרגשים מפרויקט החיבור בין יהודים

אסף מגידו | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22