כיכר השבת

טבעי שזה מתוק: מתכון לבטטות מקורמלות

ממתק טבעי מבטטה שצבעה העז והאטרקטיבי והטעם המתקתק הופכים אותו למתבקש כל כך. הסבתות קוראות לה "תפוח אדמה מתוק" והמתכון הזה מוכיח עד כמה השם הזה נכון. מתכון להכנת בטטות מקורמלות (מתכונים, אוכל)

כיכר השבת | ל' בכסלו | 22.12.14
טבעי שזה מתוק. בטטות מקורמלות
טבעי שזה מתוק. בטטות מקורמלות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 6 בטטות
  • 120 גרם חמאה
  • 2 כוסות סוכר
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית אגוז מוסקט
  • 1 קורטוב מלח
  • 1 כף תמצית וניל

אופן הכנת בטטות מקורמלות:

רגע לפני: ממתק טבעי מבטטה שצבעה העז והאטרקטיבי והטעם המתקתק הופכים אותו למתבקש כל כך. הסבתות קוראות לה "תפוח אדמה מתוק" והמתכון הזה מוכיח עד כמה השם הזה נכון. מתכון להכנת בטטות מקורמלות.

• מקלפים וחותכים את הבטטות למקלות או פרוסות בגודל בינוני.

• מערבבים בקערה קטנה את הסוכר, הקינמון, אגוז מוסקט ומלח.

• ממיסים במחבת גדולה את החמאה על אש בינונית. מוסיפים לחמאה המומסת את הבטטות ומערבבים היטב.

• מפזרים מעל הבטטות את תערובת הסוכר, מערבבים ומנמיכים את האש ללהבה נמוכה ככל הניתן.

• מכסים את המחבת ומבשלים במשך שעה וקצת יותר, תוך ערבוב מידי פעם, עד שהבטטות מצופות בקרמל כהה והן רכות, אך קשות בקצוות.

• לקראת סוף הבישול מוסיפים את תמצית הווניל, מערבבים ומסירים מהאש.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

 באורח חרדי

ישיבת טל חרמון - הבחירה המושלמת לנוער חרדי המעוניין להשכלה מקצועית

כיכר בשיתוף שניר חרמון שיאון | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

לבעלי הון עצמי של ₪255,000

ההזדמנות: פרויקט יוקרתי בבני ברק, צמידות לפארק ירקון

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22