כיכר השבת

ספיישל פורים

מתכון לפירה תפוחי אדמה צרפתי בגרסת הדוכסית

מחית תפוחי האדמה הרגילה מקבלת טאצ' צרפתי מיוחד והופכת לתוספת נהדרת, מרשימה וחגיגית בשולחן החג: מתכון לפירה "פּוֹם דוּשֶס" יפהפה. ציוד חובה: צנתר כוכב (מתכונים, אוכל)

5
כיכר השבת | י"ב באדר | 03.03.15
גרסת הדוכסית - "פּוֹם דוּשֶס"
גרסת הדוכסית - "פּוֹם דוּשֶס" (צילום: shutterstock)

רכיבים

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה
  • 4 חלמונים
  • 50 גרם חמאה
  • קורט אגוז מוסקט טחון טרי
  • מלח ופלפל לבן

אופן הכנת פירה הדוכסית:

רגע לפני: מחית תפוחי האדמה הרגילה מקבלת טאצ' צרפתי מיוחד והופכת לתוספת נהדרת, מרשימה וחגיגית בשולחן החג: מתכון לפירה "פּוֹם דוּשֶס" יפהפה.

ציוד חובה: צנתר כוכב.

• מחממים את התנור לחום של 220 מעלות.

• מקלפים ומבשלים את תפוחי האדמה בסיר מלא מים במשך 30 דקות על אש בינונית, עד שהם מתרככים.

• מסננים את תפוחי האדמה מנוזלים ומרסקים למחית - פירה.

• ממיסים את החמאה ומוסיפים לפירה יחד עם החלמונים, מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל לבן ומערבבים היטבת למחית אחידה.

• מרפדים תבנית בנייר אפיה משומן קלות. בעזרת שק זילוף עם צנתר כוכב מזלפים פרחים בגודל שווה מהפירה על התבנית.

• מכניסים לאפייה במשך 7 דקות או יותר, עד שהפרחים מזהיבים ומשחימים בקצוות.

אופן ההגשה: מגישים חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
תתחשבו קצת בבריאות שלנו....
אנני24.12.14
2
"מִי-הָאִישׁ, הֶחָפֵץ חַיִּים; אֹהֵב יָמִים, לִרְאוֹת טוֹב. נְצֹר לְשׁוֹנְךָ מֵרָע; וּשְׂפָתֶיךָ, מִדַּבֵּר מִרְמָה..."
"מִי-הָאִישׁ, ה23.12.14
1
אל תפספסו אותה
מ.ח.ל23.12.14
אולי גם יעניין אותך
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

מחלה אוטואימונית

ראש הישיבה מתחנן: "את אחי אני מבקש; צריך לשקם את בית המשפחה שחלתה"

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

מגוון הטבות לתחילת הדרך

צעירים? הכירו את המסלול שיוביל אתכם רחוק

כיכר בשיתוף פאג"י | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

זה וואו

יש תחליף לנדל"ן: אתר שמייצר הכנסה חודשית

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22