כיכר השבת

ספיישל תשעת הימים

מתכון להמבורגר צמחוני וצ'יפס - ארוחת ילדים כיפית

לפנק את הילדים עם המנה שהם הכי אוהבים: מתכון להמבורגר ביתי טעים שכל כך קל להכין, והכי חשוב? הוא פרווה לחלוטין. מגישים בלחמנייה עם פרוסות ירקות והמון צ'יפס (מתכונים, אוכל)

17
מורן פינטו | כיכר השבת | ג' באב | 19.07.15
ארוחת ילדים כיפית: המבורגר וצ'יפס
ארוחת ילדים כיפית: המבורגר וצ'יפס (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כוסות אורז לבן סוגת
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1 בצל גדול
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1 כף תבלין לקציצות
  • קמצוץ פלפל שחור גרוס (לא חובה)
  • 1 כף שטוחה מלח
  • מעט שמן לטיגון
  • לצ'יפס:
  • 5 תפוחי אדמה בקליפה אדומה
  • שמן לטיגון עמוק
  • מלח
  • קערה גדולה מלאה במים קרים וקוביות קרח

אופן הכנת המבורגר ילדים:

רגע לפני: לפנק את הילדים עם המנה שהם הכי אוהבים: מתכון להמבורגר ביתי טעים שכל כך קל להכין, והכי חשוב? הוא פרווה לחלוטין. כן, ההמבורגר הנפלא הזה עשוי על טהרת האורז ועשבי תיבול, בלי זכר לבשר. ומתאים גם לצמחוניים. בינינו? המבוגרים יאהבו אותו לא פחות. את הצ'יפס מתחילים להכין לפני ההמבורגר, כיוון שקודם טיגון הצי'פס, יש להשרות אותו במשך שעתיים במים קרים (מתכון בהמשך) וכך תוכלו להגיש אותם יחד, טריים וחמים.

מתכון ל-8 קציצות המבורגר.

מבשלים את האורז:

• שוטפים היטב את גרגרי האורז בתוך מסננת ונותנים לאורז להתייבש.

• מחממים 6 כפות שמן קנולה בסיר ומטגנים בו את האורז על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב, עד שכמחצית מהגרגרים מלבינים.

• מוסיפים 4 כוסות מים רותחים, מערבבים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים במכסה סגור במשך 20 דקות על אש נמוכה, עד שהנוזלים מתאדים. מסירים מהאש ומעבירים לקערה.

מכינים את ההמבורגר:

• קוצצים את הבצל ומטגנים במחבת עם מעט שמן, עד להזהבה. מוציאים ומוסיפים לקערה עם האורז, יחד עם הביצים ופירורי הלחם.

• קוצצים את הכוסברה והפטרוזיליה ומוסיפים לקערת האורז.

• מתבלים את קערת האורז במלח, פלפל שחור ותבלין לקציצות ומערבבים היטב.

• מניחים לתערובת לספוג טעמים במשך 20 דקות.

• מחממים מעט מאוד שמן במחבת פסים או פלנצ'ה (פלטת צלייה), יוצרים קציצות עגולות ושטוחות מהתערובת ומטגנים עד שהקציצות מקבלות גוון זהוב-שחום. בכל פעם ניתן להוסיף עוד קצת שמן. מעבירים לנייר סופג.

מכינים את הצ'יפס:

• מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם לרצועות עבות ארוכות.

• מעבירים את רצועות הצ'יפס לקערה מלאה במים קרים וקוביות קרח, ומשהים יחד במשך שעתיים (אפשר יותר).

• מוציאים את רצועות הצ'יפס למגבת (בד, לא נייר!) וסופגים מהן את כל הנוזלים, שיתייבשו היטב.

• מחממים שמן לטיגון עמוק על אש בינונית, ומתחילים בטיגון לפני שהשמן חם מאוד - כלומר לאחר דקה או שתיים. איך יודעים שהשמן חם? מכניסים לשמן רצועת צ'יפס אחת ואם היא שוקעת למטה ובועות קטנות סביבה, השמן מוכן.

• בכל פעם מכניסים כמות קטנה מהצ'יפס לטיגון, כדי שהשמן לא יתקרר. מטגנים עד לקבלת גוון זהוב-שחום יפה. מוציאים לנייר סופג ומתבלים במלח.

אופן ההגשה: חוצים לשניים לחמנייה עגולה, מניחים בה פרוסת עגבנייה, חסה, בצל וכל ירק אהוב אחר, מוסיפים קטשופ או מיונז ומגישים עם צ'יפס בצד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

17 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
7
לדנה התל אביב מה הקשר עבודה למתכון , הייתי מציע לך ללכת לטיפול . יותר יעיל מללכת לעבוד.
חלי27.01.15
6
דנה כנראה חסר לך במידע הבסיסי למה מפרסמים מתכונים ללא בשר תשעת הימים עם ישראל לא נוהג לאכול בשר כח בשר מסמל עניין של שמחה ואנחנן אמורים להתאבל על החורבן של הצרדד שהיה . בנוסף הסגנון דיבור שלך הוא דיבור לא מכובד עם שנאה רבה דבר שבייחוד בזמן כזה שאנחנו אמורים להוסיף באהבת חינם וקבלת השונה מאיתנו גם א
יהב ישראל19.07.15
5
כותרת לימי החופשה שלאחר ט באב תשעת הימים נועדו כדי שלא נשכח שלה' אין בית ואנו בגלות איומה חבל שילדים יזכרו שבתשעת הימים ישנם מתכונים מיוחדים ממש לא זה חוזר על עצמו כל שנה ואנו לא שמים לב וחבל!!!!
א19.07.15

הצגת כל התגובות

4
מה יקרה כולה שבוע בלי בשרי לא סוף העולם
שירה20.07.15
3
הנה קלאסיקה של בורות, אז לידיעתך עם ישראל לא אוכל השבוע בשר באמצע השבוע כדי להתאבל על חורבן בית המקדש, וכדי לצמוח מתוך האבל הזה ולא לשקוע בתוכו, כלומר להשקיע באהבת חינם במקום בתגובה אומללה כמו שלך שמראה על שינאת חינם שאת שואבת ממה שהתקשורת מאכילה אותך, אם את באמת רוצה להכיר את חלק העם הזה, שלדעתך לא
מלי19.07.15
2
איזה תעים
שלמה 20.07.15
1
לפני שהשמן רותח! - כך הם סופגים יותר שמן!!!!!
אמא26.01.15
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

טכנולוגיה למהדרין

להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22