כיכר השבת

מבשלים ואז מטגנים: מתכון לצ'יפס המושלם

רוב האנשים אוהבים צ'יפס, אבל פחות מידי יודעים איך להכין אותו פריך מבחוץ ונימוח מבפנים • מהם שלושת השלבים שאסור לדלג עליהם בשביל הצ'יפס המושלם? (מתכונים, אוכל)

15
כיכר השבת | ט' בשבט | 29.01.15
הצ'יפס המושלם
הצ'יפס המושלם (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 5 תפוחי אדמה בקליפה אדומה
  • קערה גדולה מלאה במים קרים וקוביות קרח
  • שמן לטיגון עמוק
  • מלח

אופן הכנת הצ'יפס המושלם:

רגע לפני: רוב האנשים אוהבים צ'יפס, אבל פחות מידי יודעים איך להכין אותו פריך מבחוץ ונימוח מבפנים. אז מהם שלושת השלבים שאסור לדלג עליהם בשביל הצ'יפס המושלם? עקבו אחר ההוראות ויש לכם צ'יפס של אלופים:

• מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם לרצועות עבות ארוכות.

• מעבירים את רצועות הצ'יפס לקערה מלאה במים קרים וקוביות קרח, ומשהים יחד במשך שעתיים (אפשר יותר).

• מוציאים את רצועות הצ'יפס למגבת (בד, לא נייר!) וסופגים מהן את כל הנוזלים, שיתייבשו היטב.

• מחממים שמן לטיגון עמוק על אש בינונית, ומתחילים בטיגון לפני שהשמן חם מאוד - כלומר לאחר דקה או שתיים. איך יודעים שהשמן חם? מכניסים לשמן רצועת צ'יפס אחת ואם היא שוקעת למטה ובועות קטנות סביבה, השמן מוכן.

• בכל פעם מכניסים כמות קטנה מהצ'יפס לטיגון, כדי שהשמן לא יתקרר. מטגנים עד לקבלת גוון זהוב-שחום יפה. מוציאים לנייר סופג ומתבלים במלח.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
15 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
6
המון זמן הכנה, בדרך כלל שרוצים ציפס רוצים אותו מהר (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
לאה01.02.15
5
שני טיגונים אחד בטמפ 160 מעלות קירור בצ'יפס לחצי שעה וטיגון לפני הגשה בטמפ' של 190 מעלות. בתאבון
יורי18.06.16
4
של טוגן) גם צריך להשרות במי קרח?
מבשלת08.02.15

הצגת כל התגובות

3
אל תאכלו ציפס. תאכלו אוכל בריא כדי שתלמדו תורה במשך הרבה זמן. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
חילוני01.02.15
ולא רק בשביל ללמוד תורה. אלה גם להצליח בלימודי תואר. יש הרבה דברים שחרדים עושים חוץ מללמוד תורה. למרות שבתקשורת החילונית אוהבים להראות כאילו זה לא כך..
אתה צודק!03.02.15
הוא תחת חסות השם ותחת הנהגת השם ותחת רצונו בדיוק כמו שכולם זה שהוא בחר להיות חילוני זה לא פוטר אותו ובטח ובטח שרק מסבך אותו יותר תרים את הראש ותצעק שלא עשני גוי! שנתן לי מתנה-תורה הקדושה!!
osi13.10.15
2
ובכן, כמה עצות פשוטות וטובות לצואה הטובה ביותר ששייך - בהתחייבות!!! 1. ראשית לאחר הקילוף והחיתוך יש לשטוף, לשים בכלי עם מים במשך רבע שעה. (בדמה לאמור בכתבה). 2. לאחר מכן יש לשפוך את המים, ולהמליח את הרצועות (ע"מ להוציא מרירות ולהגביר מתיקות) ולערבבן היטב. ניתן ומומלץ לעשות זאת במסננת ע"מ להקל על השט
חיים בנדיקטוס30.01.15
טעות מביכה..
טעות חמורה:)03.02.15
תודה רבה על העצות ננסה לעשות בעצמנו!
מיכל05.02.15
1
איך אפשר לעשות את זה בתנור ? שיהי פחות קלוריות וטעים??
רחל30.01.15
של תפוחי אדמה קריספיים..אבל לא של צ'יפס. ובכן.. חח : תעש את החתיכות על חום נמוך, ואז כשיתרככו לגמרי גם מבפנים, תגבירי את החום ותשימי לב כל 2 דקות שלא ישרפו..
osi13.10.15
אולי גם יעניין אותך
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

שדה הקרב הדיגיטלי

פרויקט מיוחד! זהו דור העתיד של לוחמי הסייבר החרדיים

כיכר בשיתוף סייבלו | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22