כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לתפוחי אדמה אקורדיון אפויים בתנור

מתכון לתפוחי אדמה "אקורדיון" אפויים בתנור טעימים ומוצלחים הרבה יותר מצ'יפס, וחוסכים הרבה עבודה. 5 דקות עבודה, 40 דקות בתנור ויש לכם מעדן מופלא כתוספת (מתכונים, אוכל)

20
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"א בשבט | 10.02.15
תפוחי אדמה אקורדיון אפויים בתנור
תפוחי אדמה אקורדיון אפויים בתנור (צילום: shutterstock)
זמן הכנה5 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 10 תפוחי אדמה קטנים
  • שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת תפוחי אדמה בתנור:

רגע לפני: מתכון לתפוחי אדמה "אקורדיון" אפויים בתנור טעימים ומוצלחים הרבה יותר מצ'יפס, וחוסכים הרבה עבודה. 5 דקות עבודה, 40 דקות בתנור ויש לכם מעדן מופלא כתוספת.

• מחממים את התנור ל-230 מעלות.

• שוטפים היטב את תפוחי האדמה.

• חותכים כל תפוח אדמה לפרוסות דקות, כמעט עד הסוף (ראו תמונה).

• מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומסדרים עליה את תפוחי האדמה הפרוסים.

• מזלפים שמן על כל תפוח אדמה, מתבלים במלח ופלפל שחור.

• אופים במשך 40 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
20 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
13
טעים ברמות עללל
פשוט מושלם17.12.20
12
אפשר את תפו״א לתבל רק במלח גס שמן זית ואורגנו.. .סוףףף.כמובן את התפו״א עם הקליפה שטופים
אתי12.11.15
11
הכנתי כמו במתכון וזה נשאר עדיין קצת קשה. בפעם הבאה כדי לקחת את הטיפ של מס 8 לבשל קצת לפני האפייה. בגדול קל פשוט וטעים ועם אתם רוצים אפשר להוסיף תבלין לתפ"א בתנור שקונים בכל חנות תבלינים ותיבולית שום פטרוזיליה יוצא סוף.
מירי15.08.15

הצגת כל התגובות

10
הייתי מוסיף מעט רוזמרין
ללא שם11.02.15
9
ווווווווואאאאאאאאווווווו פצצההההההההה............
שירה09.07.17
8
הכנתי לשבת, יצא מאד יפה וטעים כשיצא מהתנור. בשבת עצמה היה יבש מדי.
יוניק14.02.15
חימום מישני הופך אותו לקשה ולא טעים. כדאי להכין סמוך לשבת ולהשאיר בתנור מחומם
מימי03.05.15
גם אני הכנתי יצא סוף וכן הוספתי רוזמרין.... ולמה יצא לך יבש? כי לא שמת מספיק מים! איזה תכשיט אתה!!!!! קטעים איתך, איזה תם!!!!
מידה15.02.15
איפה להוסיף מים?לא כתוב
p19.02.15
7
ממש טעים
שירה09.07.17
6
אם רוצים לקצר את זמן האפיה אפשר להכניס את תפוחי האדמה החתוכים למיקרוגל לעשר דקות עם מעט מים חמים בתחתית הכלי זה מקצר מאד את זמן האפיה
שושנה18.02.15
5
אני חותכת את התפוחי אדמה כמו פרח, כמו שחותכים תפוח עץ לשש חתיכות או כמו שחותכים עוגה עגולה. כמובן לא עד הסוף. מוסיפה גם תיבלון של כמון / פפריקה / רוזמרין ואופה כרגיל. מקסים!
רבקה26.02.15
4
ללא מים. יצא פצצה
מוריה13.03.15
3
הילדים מתים על זה הבעיההה היחידה שזה נעלם במהירות כדאי להכין יותר אני מוותרת על השמן
שושנה18.02.15
2
אפשר להרתיח את התפוחי אדמה לפני וזה יקצר את זמן האפייה
תותי25.02.15
1
כדי לחתוך אקורדיון, שמים כל תפו"א על כף לאורך. חותכים את תפו"א וכך הסכין נעצרת בשפת הכף והוא לא נחתך עד הסוף. תהנו (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יוסי13.05.15
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

עולם ההטבות

סמסונג חדש שיגרום לך לחייך וגם יחסוך לך כסף

כיכר בשיתוף מרכניל | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

בעלי עסקים?

כך תזהו חשבונית פיקטיבית • מסייעים למניעת פשיעה וטרור 

כיכר בשיתוף רשות המיסים | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

לכולם ובחינם

באו לטייל בחול המועד בחינם >>

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22