כיכר השבת

מתכון לפירה פרווה מושלם במרקם אוורירי וקרמי

מתכון לפירה מושלם עם שום במרקם אוורירי, אך סמיך וסופר קרמי. פירה פרווה שנהדר בהחלט כמו שהוא, אך ניתן לשדך אותו כמנת צד לארוחה חלבית עשירה או לחלופין, כל אופציה בשרית אהובה, לבחירתכם. 10 דקות עבודה בסך הכל (מתכונים, אוכל)

5
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ו בחשוון | 08.11.15
פירה פרווה מושלם במרקם אוורירי וקרמי
פירה פרווה מושלם במרקם אוורירי וקרמי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 6-8 תפוחי אדמה בינוניים מזן ראטה או דזירה
  • 1/2 1 כפיות מלח ים
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 5-6 שיני שום
  • 3 כפות שמן זית
  • 40-50 גרם מחמאה (לגרסה חלבית החליפו בחמאה)
  • לקישוט: 1/4 כוס עירית קצוצה או פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנת פירה:

רגע לפני: מתכון לפירה מושלם עם שום קלוי במרקם אוורירי, אך סמיך וסופר קרמי. פירה פרווה שנהדר בהחלט כמו שהוא, אך ניתן לשדך אותו כמנת צד לארוחה חלבית עשירה או לחלופין, כל אופציה בשרית אהובה, לבחירתכם.

• מניחים את תפוחי האדמה בסיר גדול, מכסים במים ומביאים לרתיחה קלה על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים כפית אחת של מלח ים, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 25-30 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים מאוד וסכין חותכת אותם בקלות.

• בינתיים, כותשים את שיני השום, מחממים את השמן במחבת ומטגנים את השום במשך 3 דקות על אש נמוכה, עד להזהבה.

• ממיסים את המחמאה (או החמאה).

• מסננים היטב את תפוחי האדמה מנוזלים, ובעזרת מועך פירה או מקל בלנדר, מעבדים את תפוחי האדמה לפירה.

• מוסיפים את המחמאה המומסת, השום, חצי כפית המלח הנותר והפלפל השחור ומערבבים עד לאיחוד מלא. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.

• מעבירים את הפירה לכלי הגשה, מפזרים מעל עירית או פטרוזיליה קצוצה, ומגישים.

5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
נשמע טעיםםםם (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ר09.11.15
2
יצא פשוט מעולה! אפילו הילדים התלקקו. אימצתי את המתכון. (הכנתי ללא עירית) (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מרים 09.11.15
1
א"א שמן רגיל????????????????????
skhv03.11.16
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

מבצעים של פעם בשנה

מוסד הרב קוק; לא הספקתם להגיע למכירה? כנסו >>

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

זה עובד!

ישראלים רוכשים אתרים וגוזרים "שכר דירה"

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

לבעלי הון עצמי של ₪255,000

ההזדמנות: פרויקט יוקרתי בבני ברק, צמידות לפארק ירקון

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22