כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לגראטן תפוחי אדמה מוקרם

כי פירה לא חייב להיות מנת ברירת המחדל מתפוחי האדמה. מתכון לגראטן משכבות פרוסות תפוחי אדמה עטופות בקרם. תוספת עשירה ומנחמת לארוחה חלבית. בונוס: ניתן לאחסן במקרר את הגראטן כמה ימים לפני האפייה, ולחסוך זמן (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ט בחשוון | 11.11.15
גראטן תפוחי אדמה - אלטרנטיבה מנצחת לפירה
גראטן תפוחי אדמה - אלטרנטיבה מנצחת לפירה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה
  • 1 בצל לבן
  • 3 שיני שום
  • 100 גרם חמאה
  • 1 כף חרדל גרגרים
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון טרי
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 1 כוס חלב
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 3/4 כוס גבינה צהובה מגוררת

אופן הכנת גראטן תפוחי אדמה:

רגע לפני: כי פירה לא חייב להיות מנת ברירת המחדל מתפוחי האדמה. מתכון לגראטן משכבות פרוסות תפוחי אדמה עטופות בקרם. תוספת עשירה ומנחמת לארוחה חלבית. בונוס: ניתן לאחסן במקרר את הגראטן עד 3 ימים לפני האפייה, ולחסוך זמן.

• מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות.

• מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומשמנים תבנית קדרת חרס בערך בגודל 2X233 ס"מ, עם 20 גרם חמאה.

• פורסים את הבצל לפרוסות דקות, וכותשים את השום.

• ממיסים בסיר גדול על אש בינונית את 80 גרם החמאה הנותרים, מוסיפים את פרוסות הבצל ומטגנים עד לשקיפות, במשך 4-5 דקות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה, עד שעולה ריח שום.

• מוסיפים לסיר את החרדל, החלב והשמנת המתוקה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה ומבשלים במשך 4-5 דקות נוספות, בסיומן מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט.

• יוצקים את תערובת תפוחי האדמה לתבנית החרס, משטחים לשכבה אחידה ומפזרים מעל את הגבינה הצהובה באופן שווה (בשלב זה ניתן לכסות את התבנית ולאחסן במקרר עד 3 ימים).

• אופים במשך 25-30 דקות, עד שהגבינה מזהיבה ומבעבעת ותפוחי האדמה רכים (נדקרים בקלות ממזלג). אם אפיתם את הגראטן לאחר שהות במקרר, הוסיפו 5-7 דקות לזמן האפייה.

• מצננים מעט את הגראטן במשך 5 דקות לאחר האפייה, ומגישים חם.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

זה עובד!

ישראלים רוכשים אתרים וגוזרים "שכר דירה"

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22