כיכר השבת

מתכון בסיסי ללביבות בטטה רכות ואווריריות

אם תעצמו עיניים בביס הראשון תחשבו שאתם בכלל אוכלים פנקייקס. מתכון בסיסי לביבות בטטה במרקם רך ואוורירי שכל אחד צריך לדעת להכין. מתכננים לארח? אפשר להכין את רכיבי הלביבות 4 ימים מראש ולטגן סמוך להגשה (מתכונים, אוכל)

2
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ג בטבת | 04.01.16
לביבות בטטה רכות ואווריריות. בייסיק
לביבות בטטה רכות ואווריריות. בייסיק (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 כוסות בטטה מגורדת גס
  • 1/2 כוס בצל מגורד
  • 4 ביצים
  • 1/3 כוס קמח
  • 3-4 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • פלפל שחור טחון טרי, לפי טעם
  • מלח
  • שמן לטיגון

אופן הכנת לביבות בטטה:

מתכון ל-25-30 לביבות בטטה

• טורפים את הביצים ומערבבים בקערה גדולה יחד עם הבטטה, הקמח והלימון, ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

• מחממים מחבת בינונית על אש בינונית, ומוסיפים שמן בכמות שתמלא את המחבת בשכבה דקה. זורקים לשמן מעט מתערובת הבטטה - אם נוצרות בועות, השמן מוכן ואפשר התחיל בטיגון.

• גורפים בכף כמות שווה מתערובת הבטטה ומורידים בזהירות לשמן החם. מטגנים בכל פעם 3-4 לביבות כדי שהשמן לא יתקרר, ומוציאים לנייר סופג. מוסיפים שמן למחבת לפי הצורך.

הצעת הגשה: מקררים מעט את הלביבות ומגישים עם יוגורט קר ועירית קצוצה.

תוכן שאסור לפספס
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
האם הבטטות מגורדות דק או גס?
דורית05.01.16
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

טכנולוגיה למהדרין

להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

פארק מגורים חדשני

דירת החלומות שלכם במיקום הכי מבוקש בירושלים >>

כיכר בשיתוף ווסט פארק | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22