כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון ללביבות תירס עסיסיות ומהירות עם סלט כרוב סגול

קחו את אחד הממתקים הטבעיים הטעימים שיש - כלומר, תירס - ותכינו לביבות. הן קלות, מהירות הכנה ועשויות מרכיבים זמינים ופשוטים, כך שאין דרך שתצליחו להכין אותן לא נכון. מתכון ללביבות תירס שטעים להגיש עם סלט כרוב סגול (מתכונים, אוכל)

1
מורן פינטו | כיכר השבת | כ"ב בשבט | 01.02.16
לביבות תירס טעימות ומהירות
לביבות תירס טעימות ומהירות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 קופסת שימורי תירס, מסוננת
  • 4 ביצים בגודל S
  • 3 גבעולי בצל ירוק
  • 4 כפות קמח מנופה
  • מלח ופלפל לבן
  • שמן לטיגון
  • לסלט:
  • 1/2 ראש כרוב סגול
  • צרור קטן של שמיר טרי
  • 3 שיני שום
  • 1 לימון סחוט היטב
  • מלח
  • שמן זית

אופן ההכנה:

הכנת הלביבות:

1. שופכים לקערה מחצית מכמות התירס, וטוחנים במקל בלנדר למחית גסה.

2. קוצצים את הבצל הירוק ומוסיפים לקערה יחד עם שאר התירס, הביצים והקמח, ומתבלים במלח ופלפל לבן לפי הטעם. מערבבים היטב לעיסה אחידה.

3. מחממים במחבת שמן בגובה סנטימטר, וכשהשמן חם, יוצרים לביבות מכמות של 2 כפות מהעיסה, ומורידים בזהירות למחבת. מטגנים במשך 2 דקות משני הצדדים, עד שהלביבות מקבלות גוון זהוב-שחום יפה.

הכנת סלט הכרוב:

1. קוצצים דק את הכרוב הסגול וצרור השמיר, וכותשים את שיני השום.

2. מערבבים הכל בקערה יחד עם התיבול, ומשהים במשך חצי שעה לפני ההגשה - לאיחוד טעמים מלא.

רגע האיחוד: מגישים את הלביבות יחד עם הסלט ונהנים מארוחה טעימה ועשירה.

הידעתם? תירס היה בנו השביעי והקטן של יפת, בנו של נח. כיוון שצאצאיו של אותו תירס מקראי התיישבו באזור טורקיה והיא יצאה אותו למדינות אירופה, נקרא התירס בעברית "חיטי תירס", ובקיצור: תירס.

אגב, ביידיש נקרא התירס "חיטה טורקית", או בשמו המשעשע הרבה יותר: קוקורוזה.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
חתוך דק ויפה!!! רק במקלף!!!! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שרית 02.02.16
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

מוצף בפניות

התעוררות עצומה למצוות תפילין בכל חלקי העם

אסף מגידו | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22