כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לאנטיפסטי - ירקות קלויים בתנור

אנטיפסטי - שם פוטוגני למנה פשוטה למדי של...ירקות בתנור. מוסיפים להם שום, ושולחים לאפייה קצרה. התוצאה? תוספת צבעונית וטעימה לכל ארוחה, שטעים להגיש גם כמילוי לסנדוויץ' עם גבינה (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | ה' באדר ב' | 15.03.16
אנטיפסטי - ירקות קלויים בתנור
אנטיפסטי - ירקות קלויים בתנור (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 גמבה אדומה
  • 1 גמבה כתומה
  • 1 גמבה צהובה
  • 1 חציל קטן (לא חובה)
  • 1 קישוא
  • 5 פטריות טריות
  • 5 שיני שום
  • 6 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת ירקות אנטיפסטי:

1. מחממים את התנור לחום גבוה של 200 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. חותכים לקוביות או רצועות את הגמבות, ופורסים לפרוסות דקות את החציל, הקישוא, הפטריות ושיני השום.

3. משטחים את כל הירקות, מלבד השום, בשכבה אחת בתבנית.

4. יוצקים את שמן הזית על הירקות, מתבלים במלח ופלפל שחור, ואופים במשך 15 דקות, או עד שהירקות משחירים בקצוות.

5. מעבירים את הירקות האפויים לקערה, מוסיפים את השום, מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.

5. חוצים בגט או לחמנייה (גם 2 פרוסות לחם יספיקו), מורחים צד אחד בגבינה לבנה (או מיונז לגרסת הפרווה), מפזרים בפנים מהירקות האפויים ומפרוסות השום. ניתן להוסיף פרוסות בצל לבן, קוביות גבינה בולגרית ורוטב פסטו.

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
נשמע מדהים (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אילה16.03.16
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

יום פתוח בזום

בוגרי תואר ראשון? זו הדרך שלכם להתקדם לקריירה מצליחה

כיכר בשיתוף העברית | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

מבצעים של פעם בשנה

מוסד הרב קוק; לא הספקתם להגיע למכירה? כנסו >>

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22