כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפלאפל אפוי - ללא טיגון

כדורים פריכים מבחוץ ורכים מבפנים, עשירים בעשבי תיבול שמפזרים בבית ניחוח שקשה לפספס. אמנם פלאפל 'אמיתי' מכינים מטוגן, אבל אם כבר החלטתם להכין בבית - לכו על הגרסה הבריאה שתחסוך לכם ייסורי מצפון וזמן יקר - מתכון לפלאפל אפוי - ללא טיגון (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ד באדר ב' | 03.04.16
כדורי פלאפל אפויים - ללא ייסורי מצפון
כדורי פלאפל אפויים - ללא ייסורי מצפון (צילום: Home Cooking Adventure)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 250 גרם חומוס יבש
  • 1 בצל קטן
  • 1 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה - טרייה
  • 3 שיני שום
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 1/4 כוס קמח
  • 1 כפית כמון
  • 2 כפיות כוסברה טחונה
  • 1/2 כפית אבקת צ'ילי (לטעם עדין יותר: פפריקה מתוקה)
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 2-3 כפות שמן

אופן הכנת פלאפל אפוי:

כמות לכ-20 כדורי פלאפל

1. מכינים מראש את החומוס: מעבירים את גרגרי החומוס לקערה גדולה, מכסים במים ומשרים במשך 12-24 שעות.

2. מחממים את התנור ל-200 מעלות.

3. קוצצים את הבצל ומעבירים למעבד מזון יחד עם הפטרוזיליה או הכוסברה הקצוצה.

4. כותשים את השום ומוסיפים למעבד המזון, יחד עם הקמח והסודה לשתייה. מוסיפים גם את התבלינים, המלח והפלפל השחור, וטוחנים יחד עד לקבלת עיסה אחידה. מעבירים לקערה גדולה.

5. מעבירים את גרגרי החומוס המושרים למעבד המזון, טוחנים למרקם גס, מוסיפים את החומוס הטחון לקערת עשבי התיבול ומערבבים היטב.

6. משמנים תבנית אפייה, יוצרים כדורים בגודל שווה מהעיסה, ומועכים אותם לקציצה שטוחה מעט. מסדרים בתבנית ומזלפים מעל מעט שמן.

7. אופים בתנור שחומם מראש במשך 10 דקות, הופכים את הכדורים ואופים במשך 10-15 דקות נוספות, עד להזהבה יפה. מוציאים ומצננים. ניתן לשמור במקרר או בהקפאה עד 5 ימים.

הצעת הגשה: כמובן, דוחפים בפיתה עם טחינה, ממרח חומוס, חמוצים, סלט ירקות, רוטב חריף.

מקור

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
מדוע כבר לא רואים את הסרטוני וידאו אלא רק שומעים?
יהודית29.05.16
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

עסקת אקזיט נדירה

הייתם מאמינים? התפנו קרקעות בהרצליה!

כיכר בשיתוף פדרמן | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

עולם ההטבות

סמסונג חדש שיגרום לך לחייך וגם יחסוך לך כסף

כיכר בשיתוף מרכניל | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22