כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון להמבורגר צמחוני מקינואה וסלק

ארוחה בריאה, טעימה ופוטוגנית שכולם יאהבו ב-45 דקות. מתכון להמבורגר צמחוני מקינואה וסלק שמניחים בלחמנייה עגולה בין שכבות ירקות טריים ומגישים עם רוטב יוגורט פיקנטי (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת | ב' בניסן | 10.04.16
המבורגר צמחוני מקינואה וסלק
המבורגר צמחוני מקינואה וסלק (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כוס קינואה
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1 כפית מלח
  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל לבן גדול
  • 1 גזר
  • 2 כפות חמוציות מיובשות
  • 1 סלק בינוני
  • 1 ביצה L
  • 3 כפות פירורי לחם
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן הכנת המבורגר צמחוני:

1. מחממים את השמן בסיר במשך חצי דקה, מוסיפים את הקינואה, המים וכפית מלח, מכסים ומבשלים במשך 15 דקות על אש נמוכה. מערבבים היטב, ומעבירים לקערה לצינון.

2. קוצצים דק את הבצל, ומטגנים עד לשקיפות. מסירים מהאש, ומניחים לצינון.

2. מקלפים ומגרדים את הגזר והסלק לקערה, מוסיפים את הבצל המטוגן, פירורי הלחם, הביצה והחמוציות, ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.

3. מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק, יוצרים לביבות עגולות מהעיסה ומטגנים אותן בשמן הרותח במשך 2 דקות מכל צד. מוציאים לניר סופג.

אפשרויות הגשה:

1. המבורגר טבעוני: מכניסים לביבה ללחמניית המבוגר עגולה, מוסיפים ירקות ורטבים אהובים, ומגישים.

2. כמתאבן עם רוטב יוגורט: מערבבים בכלי קטן 1 מיכל יוגורט טבעי, 3 שיני שום כתושות, 2 כפות ערירית קצוצה דק, מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל לבן. מגישים את הרוטב יחד עם הלביבות.

אגב, לא משנה איך תגישו אותן, הלביבות טעימות מאוד עם אבוקדו כשהוא מתובל בלימון בנדיבות.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

הבריאות שלכם קודמת

סל הריון מקיף - ההטבה שתלווה אתכן בחוויית ההריון

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

הכרות עמוקה עם המגזר

מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

מודל מנצח

להיות בעל עסק בינלאומי בלי סחורה ושילוח

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22