כיכר השבת

באנו לעזור

מתכון ללביבות תפוחי אדמה מהירות וממכרות

תוך חצי שעה יעמדו על שולחנכם לביבות נהדרות, רכות מבפנים ופריכות מבחוץ - שלמען האמת, יתחסלו ברגע. בהתחייבות. מה יש בהן? שאריות פירה, גבינה ועירית. הנוהגים בהיתר יגישו אותן עם סלמון מעושן וגבינת שמנת, ואלה שלא - גם ירקות יעבדו מצוין (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | ט"ז בחשוון | 05.11.17
מה עושים עם שאריות פירה? לביבות ממכרות
מה עושים עם שאריות פירה? לביבות ממכרות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • שמן לטיגון, לפי הצורך
  • 3 כוסות פירה תפוחי אדמה
  • 1/3 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 1/3 כוס עירית קצוצה
  • 1 ביצה גדולה
  • 3/4 כוס קמח
  • מלח גס ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1. במחבת גדולה, מחממים שמן בגובה 2.5 ס"מ על אש בינונית-נמוכה.

2. בקערה בינונית, מערבבים את הפירה, גבינת הפרמזן, העירית והביצה. מוסיפים 1/4 כוס קמח ומתבלים בפלפל שחור.

3. מניחים את הקמח הנותר בצלחת רדודה. מחלקים את תערובת הפירה ל-12, ויוצרים מכל חלק עיגול שטוח בעובי של כ-1 ס"מ.

4. מצפים כל עיגול בקמח, מנערים את העודפים ומטגנים בשמן החם (ייתכן שתצטרכו להנמיך את חום האש). עובדים בקבוצות של 3-4 בכל פעם כדי לא לקרר את השמן, ומטגנים במשך 2-3 דקות מכל צד, עד להזהבה יפה. מוציאים לנייר סופג ומתבלים מעל במעט מלח.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים

האברך הזה קנה בית בבניין מפואר בגוש דן >>

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

יום פתוח בזום

בוגרי תואר ראשון? זו הדרך שלכם להתקדם לקריירה מצליחה

כיכר בשיתוף העברית | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22