כיכר השבת

מתכון לארנצ'יני: כדורים פריכים במילוי גבינה

יש לנו קיצור דרך מעולה שיחסוך לכם זמן ועצבים בהכנת הארנצ'יני - כדורים פריכים במילוי גבינה שבמקור, מכינים עם ריזוטו, אך במקום להסתבך, החלפנו אותו באורז-כרובית ובמקום לטגן, אנחנו אופים אותם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ה באדר | 12.03.18
ארנצ'יני. כדורים פריכים במילוי גבינה
ארנצ'יני. כדורים פריכים במילוי גבינה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 ראש כרובית, נקי ומחולק לפרחים
  • 1/2 1 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 50 גרם גבינת שמנת, מרוככת
  • 2 חלמונים, טרופים קלות
  • 280 גרם גבינת מוצרלה, חתוכה לקוביות
  • מלח ופלפל שחור

לציפוי:

  • 2 כוסות פירורי לחם מסוג פנקו
  • 40 גרם חמאה מומסת, מצוננת
  • 1/2 1 כוסות קמח, מנופה
  • 2 ביצים, טרופות קלות

אופן ההכנה:

1. במעבד מזון, טוחנים את פרחי הכרובית עד לקבלת פירורים דמויי אורז.

2. מחממים את השמן במחבת על אש בינונית, ומאדים את פירורי הכרובית והשום הכתוש במשך 2-3 דקות.

3. מעבירים את תכולת המחבת לחיתול בד (כזה המשמש לייצור גבינה) או גאזה, וסוחטים כמה שיותר נוזלים.

4. מעבירים את פירורי הכרובית הסחוטים לקערה ומערבבים יחד עם גבינת השמנת, הפרמזן, החלמונים, המלח והפלפל עד לשילוב מלא. מכסים ומעבירים למקרר למשך שעה.

5. לאחר הקירור, לוקחים 1/4 כוס מהתערובת לכל כדור: משטחים את התערובת על כף, מניחים במרכז קוביית מוצרלה ומגלגלים לכדור עגול. מניחים בצד וחוזרים על הפעולה, עד שתערובת הכרובית והמוצרלה נגמרות.

6. מערבבים את פירורי הלחם והחמאה המומסת ומניחים בצד.

7. מגלגלים כל כדור בקמח ואז בביצים הטרופות ולבסוף בתערובת פירורי הלחם. מסדרים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות, ומפזרים עליהם מעט מלח.

8. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20-25 דקות או עד שהכדורים מקבלים גוון זהוב-שחום יפה. מגישים חם או פושר לצד רוטב עגבניות שמתאים לפסטה (הנה מתכון נהדר).

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

מוצף בפניות

התעוררות עצומה למצוות תפילין בכל חלקי העם

אסף מגידו | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

מחלה אוטואימונית

ראש הישיבה מתחנן: "את אחי אני מבקש; צריך לשקם את בית המשפחה שחלתה"

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

בשיתוף אנשי מקצוע

האם אתה תהיה מה"משפיענים" שמשנים באמת אלפי בתים בישראל?

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22