כיכר השבת

מתכון ללביבות כרובית וגבינה

לביבות כרובית וגבינה רכות, נימוחות וממכרות שיהפכו מהר מאוד למתכון הדגל שלכם ללביבות מנצחות. תוך 30 דקות על שולחנכם - עובדות נהדר כעיקרית קלילה אך משביעה, כתוספת ואפילו בתוך סנדוויץ' (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | ה' בחשוון | 14.10.18
לביבות כרובית וגבינה
לביבות כרובית וגבינה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כרובית קטנה
  • 2 ביצים בינוניות
  • 100 גרם מוצרלה / גבינה צהובה מגורדת
  • 1 בצל ירוק, פרוס דק (גם החלק הלבן)
  • 3-4 כפות שיבולת שועל
  • מלח ים
  • שמן זית לטיגון חצי עמוק

אופן ההכנה:

1. מחלקים את הכרובית לפרחים בינוניים, מניחים בסיר מלא מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומאדים עד לריכוך. מסירים מהאש, מסננים את המים ומועכים בעזרת מזלג לפירה.

2. בקערה, מערבבים את פירה הכרובית עם הביצים, הגבינה, הבצל הירוק, שיבולת השועל והמלח למחית אחידה.

3. במחבת רחבה על אש בינונית-גבוהה, מחממים את השמן, מרטיבים את הידיים, לוקחים כף גדושה מהתערובת ויוצרים לביבה בעובי 2.5 ס"מ.

4. מניחים במחבת 5-6 לביבות בכל פעם, ומטגנים במשך כ-3 דקות מכל צד, עד שהן מקבלות גוון זהוב-שחום יפה. מוציאים לנייר סופג, ומגישים מיד.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
חרדי? (מילא המתכון היה מתייחס לכרובית קפואה בכשרות סבירה...) אבל אפשר לנסות עם קולורבי במקום. די דומה בטעם לאחר בישול או טיגון, ויותר זול...
א.17.10.18
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים

האברך הזה קנה בית בבניין מפואר בגוש דן >>

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22