כיכר השבת

בריא יותר

מתכון ללביבות בטטה ותרד אפויות - קראנצ'יות מבחוץ, רכות מבפנים

הן אפויות, הן טעימות, כל כך קל להכין אותן - וככה בדיוק אנחנו אוהבים את הלביבות שלנו. ובכלל, מי אמר שלביבות זה עסק לחנוכה? מתכון ללביבות בטטה ותרד אפויות בתנור במרקם כיפי - פשוט תנו להן לככב בארוחה חלבית קלילה או כתחליף לבורגר הבשרי (מתכונים, אוכל)

2
כיכר אוכל | כיכר השבת | א' בשבט | 07.01.19
לביבות בטטה ותרד אפויות
לביבות בטטה ותרד אפויות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 400 גרם תרד, חלוט בקערת מים רותחים 10 דקות, מסונן היטב מנוזלים וקצוץ
  • 1 בטטה, קלופה, מבושלת במים עד לריכוך, מעוכה למחית
  • 1 כוס גבינות מגורדות (צהובה / בולגרית / קשקבל / עמק)
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1 ביצה
  • 3 כפות שמן + תוספת לשימון התבנית
  • מלח ופלפל שחור
  • פירורי לחם לציפוי (אופציונלי)

אופן ההכנה:

1. בקערה, מערבבים לעיסה אחידה את התרד הקצוץ, מחית הבטטה, הגבינות, פירורי הלחם, הביצה, השמן, מלח ופלפל.

2. יוצרים כדורים מהעיסה, מגלגלים בפירורי לחם ומועכים קלות משני הצדדים או ממלאים רינגים של המבורגר. מסדרים את הלביבות על נייר אפייה משומן.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות. לאחר 20 דקות אפייה, הופכים את הלביבות וממשיכים לאפות עד להזהבה יפה.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
למשפחה בת שמונה נפשות כמה להגדיל את המרכיבים
בשלן 09.01.19
1
אם רוצים פרווה מה שמים במקום הגבינות?
מרים08.01.19
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

עסקת אקזיט נדירה

הייתם מאמינים? התפנו קרקעות בהרצליה!

כיכר בשיתוף פדרמן | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22