כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון להמבורגר צמחוני מפטריות ועדשים

המבורגרים רבים שעשויים מירקות נוטים להתפרק בטיגון ובעלי רשימת מרכיבים ארוכה מדי - ובכן, זה לא המצב כאן. מתכון להמבורגר צמחוני מזין וטעים שגם אוהבי בשר יחסלו. שימו לב: ההמבורגר עשוי מ"עדשים מנומרות" - למרות שמן האקזוטי, ניתן להשיגן בכל סופר. הן בעלות גוון שחור-ירקרק, מרקם עמיד וטעם עמוק ועשיר (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | ז' באדר א' | 12.02.19
המבורגר צמחוני
המבורגר צמחוני (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/2 כוס עדשים מנומרות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 450 גרם פטריות פורטובלו, ללא הרגל, קצוצות
  • 2 שיני שום, מרוסקות
  • 1 כף עלי פטרוזיליה, קצוצים דק
  • 1 כפית עלי תימי,ן קצוצים
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1/3 1 כוסות פירורי לחם לבן טרי
  • 1 כף שמרים תזונתיים (אופציונלי)
  • מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
  • להגשה: לחמניות המבורגר מקמח מלא, חסה, פרוסות עגבנייה ובצל וכל תוספת אהובה אחרת

אופן ההכנה:

1. מניחים את העדשים בסיר מים קרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לרתיחה נמוכה, בעזרת כף מורידים את הקצף מלמעלה ומבשלים במשך 15 דקות עד שהעדשים רכות. מסננים, שוטפים ומניחים בצד לצינון.

2. מחממים כף שמן זית במחבת טפלון גדולה ומטגנים את הבצל על אש בינונית כ-5 דקות עד שהוא רך אך לא משחים. מוסיפים את השמן הנותר ואת הפטריות ומטגנים במשך 15-20 דקות, עד שלא נותרת לחות במחבת. מוסיפים את השום, הפטרוזיליה והתימין ומבשלים עוד דקה עד שהשום ריחני. מוסיפים את החומץ הבלסמי ומסירים מהאש.

3. במעבד מזון, טוחנים יחד את העדשים, תערובת הפטריות, פירורי הלחם והשמרים התזונתיים ומתבלים היטב במלח ופלפל שחור, עד לקבלת מרקם גס ופירורי. מניחים בצד לצינון במשך 5 דקות.

4. מעצבים 4 קציצות המבורגר שוות בגודלן מהתערובת, ומעבירים למקרר כשהן מכוסות למשך 30 דקות.

5. מנקים את המחבת בנייר סופג, מחממים בה מעט שמן ומטגנים את ההמבורגרים על אש בינונית במשך 4 דקות מכל צד עד להשחמה יפה.

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22
ש

פארק מגורים חדשני

דירת החלומות שלכם במיקום הכי מבוקש בירושלים >>

כיכר בשיתוף ווסט פארק | מקודם

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22
ש

בדוק!!

הלוואת חג מיוחדת 30,000 ש"ח ללא ריבית

כיכר בשיתוף מרכנתיל | מקודם

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22